tiistai 20. maaliskuuta 2012

Super-Jenta


Hallouta :)

Tänään mulla olikin vaan 2h koulua, tosin olin siellä kylläkin 6h :P
Ja koulun jälkeen tieni kävi tallille med Niina. Aluks säikähdin, että mun kengät on pöllitty, kun en löytänyt niitä ja Emmiltähän pöllittiin se kameran objektiivi, mutta onneksi sainkin tietää, että ne on retkellä ihan turvallisesti, hyvässä paikassa!
Jentan kaviokoukku oli kyllä kadoksissa, sitä ei löytynyt mistään! :( ja just ainut kaviokoukku. Jos joku on sen ottanu, ni olis mieluummin ottanut jonkun toisen harjan, kun meillä on kaikkia 2-3 paitsi kavareita... Ehkä mä oon hajamielisenä pudottanut tai unohtanut sen jonnekin.. en vain jotenkin usko.

Ratsastamaan lähdettiin siis noin 15 aikoihin. Maneesiin mentiin Emmin ja Jiiveen kanssa.
Aluksi menin tietenkin alkukäynnit vapainohjin ja sitten ohjat koottuani aloin tekemään ympyröitä. Poni taipui aika mukavasti, sitten kun jaksoi keskittyä.
Aluksi poni ei olisi suostunut ravaamaan, mutta hetken neuvoteltuamme siirtyi neiti raviin, jossa siis jatkettiin ympyröiden (ne tais kyl olla enemmän voltteja) kanssa. Kerran poni yritti vaihtaa suuntaa itsestään eikä meinannut suostua kulkemaan siihen kierrokseen mihin minä määräsin, onneksi Jenta ei kuitenkaan käynyt hankalaksi vaan käveli oikeinpäin, kun ohjasin ponin takaisin uralle.

Jiivee ja Emmi lähtivät ennen meitä, me olimme vielä ravaamassa. Poni oli hetken ymmällään, kun kaveri olikin kadonnut. Jatkoin volttien kanssa ja poni unohtikin nopeasti jo huolensa toisesta hevosesta.
Päätin laukata ympyrällä - luoja tietäköön kuinka pitkään aikaan en ole laukannut ympyrää!
Onneksi Latte on harjoitellut ympyröitä ponskin kanssa, ja yllätyinkin positiivisesti kun poni ei kiihtynyt, eikä yrittänyt lähteä omille teilleen :)
Ravasin siis aluksi keskiympyrällä, poni oli reipas ja testaili vähän, että saisiko lähteä pois ympyrältä. Mitään pahaa testausta se ei kuitenkaan ollut; lähinnä pään kääntämistä toiseen suuntaan ja parin sivuaskeleen ottamista.
Laukka nousikin mukavasti, tosin ongelmaksi tuli se, että mulla ei pysynyt jalustimet millään jalassa! Sain sitten niitä kalastella, vaikka olis ehkä ollut viisaampaa heittää ne kokonaan pois, niin olis voinut keskittyä istuntaan paremmin.
Kerran Jenta tosin aivan yhtäkkiä pomppasi pois ympyrältä, sain sen siirrettyä raviin ja takaisin ympyrälle, jossa nostin laukan.

Toiseen suuntaan laukatessa Jempukka ei edes yrittänyt vaihtaa itse suuntaa, mutta siirtyi raviin kesken laukan. Tästäkin selvittiin uudella laukannostolla.
Kyllä silti Jentalla laukatessa ympyrää, pitää olla tarkkana ja vahtia ettei poni karkaa ympyrältä, sillä se selvästi aikoo sen tehdä. Onneksi itsellä oli asia tiedossa ja pystyin sitten sen kautta tarkkailemaan ponia. Jos se yritti lähteä muualle, pieni muistutus pohkeella ja ohjalla sai sen unohtamaan aikeensa.
Tällä kertaa Jenta oli aivan super ja ratsastuksesta jäi todella hyvä mieli!♥

Niina sai mennä loppuravit lähes vapainohjin ja se menikin hyvin, kunnes Jenta aivan yllättäen päätti, että nyt saa riittää! Olin juuri ottamassa kaunista ravikuvaa, mutta huomasinkin Jentan pukittavan! Niina istui selässä, ääntäkään päästämättä, satulaan tarrautuneena ja pysyikin selässä, vaikka kumpikaan meistä ei olisi voinut arvata Jentan pukittavan, sillä se oli vaikuttanut aivan rauhalliselta.
Musta tuntui kuin oisin katsonut hidastettua elokuvaa, koska jännitin pysyykö Niina selässä :'D
Kun katsoin kameraa, oli hieno ravikuva vaihtunut heilahtaneeksi hillumiskuvaksi - no hiano se oli jokatapauksessa!

Eipä tässä muuta, saatte kuvia ratsastuksesta, ja päivän kuva tulee eri postauksessa.





ilmeratsastusta :D











Aww, Jenta oli tänään niin paras!♥
Se tunne, kun onnistuu vaikean hevosen kanssa♥
(Älkää tulko väittämään, että Jentsi ei ole vaikea, sillä se on vaikea. Ainakin mulle.)

Ps. Tiedän että vamotan aika paljon, mutta yritän kyllä kehittyä!
Pps. Kommentit piristää päivää, mikä on lempikuvanne ylläolevista? Mustavalkoinen kuva? Takaapäin otettu? Jentan pukinaloituskuva?
Kiitos jo etukäteen, jos kommentoitte :) Kysyminenkin on sallittua!

4 kommenttia:

  1. Jenta on kyllä omalla tavallaan hankala hevonen, sen selässä ei voi kyllä nukkua hetkeäkään :D Aina pitää olla valmiina ties mihin :DD
    Mutta mun lemppari kuva on toi ilmeratsastus kuvan alla oleva kuva, Jenta on upee siinä <3 Ja toi ilmekuvaki on kyllä aika tyylikäs XDD

    VastaaPoista
  2. Noniin, ja se että se keksii joka kerta jonkun uuden tempun! Sä pärjäät kyllä hyvin sille, mutta minä taas vähän ujompana ratsastajana oon aikalailla pulassa, kun se rupee temppuamaan ja uskoa omaan taitoon ei tahdo löytyä. :P

    Mäkin tykkään siitä ilmekuvan allaolevasta aika paljolti!

    No mutta arvaappa ku katottiin näitä kuvia (joita oli yli 200) niinan kanssa ja zoomailtiin mun ilmeisiin jne, ni aloin jo tuskastumaan, että eikö ole yhtään kuvaa missä näyttäisin kutakuinkin normaalilta?! :'D Panda vetää ilmeellä (;

    VastaaPoista
  3. Kaikki kuvat oli hyviä ! Mutta lemppari oli varmaan kuitenki ton ilmeratsastus kuvan jälkeen oleva foto, Jenta näyttää jotenki tosi upeelta siinä!♥

    VastaaPoista
  4. kiitoksia sinullekkin anonyymi :3!

    VastaaPoista

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)