lauantai 12. toukokuuta 2012

"Se oli rikos...RIKOS!!!... tottakai se oli rikos. Siis rikas."


Heii :) Ja tervetuloa te uudet lukijat! (ja myös vanhat :D)
 Harvinaisen sekava otsikko liittyy eiliseen kirjaesitelmääni. Meidän oli pitänyt lukea dekkari ja tarkoitus oli pitää esitelmä lukemastaan. Minä sitten päätin taas vaihteeks failata ja sössöttää omiani. Tottakai dekkarissa on rikos! Mutta mun oli tarkoitus kertoa yhdestä naisesta, joka oli siis rikas ja meni sanat sekaisin. Onneksi pystyin nauramaan itselleni ja (ainakin melkein) koko muu luokka nauroi myös.

Tänään sain puhelun keskellä yötä (tai no kello oli noin 2.20) ja sitten mä luulin, että näen unta. Mä vastasin ja vielä siinä vaiheessakaan en tajunnut, että olin hereillä ja vastasin oikeasti O.o No jossain vaiheessa sentään mulle selvis, etten näekään unta. XD

No, tänäänhän on 12. päivä, joka tarkoittaa mun ja Jentan nelikuukausipäivää! Jippii. Sen kunniaksi tein uuden bannerin, tuli vähän täysi, mutta käytin siihen aikaa ja vaivaa, joten toivon että tekin pidätte siitä, ainakin himppusen! :)

Äiskä veikin mut ja Jusun tallille, koska sen piti tulla leikkaamaan Jentan harjaa. Otettiin poni kengityspaikalle ja mä hain heinää. Sitten äiskä alkoi saksia ja Jusu sähelsi siinä vieressä. Saatiin harja kuntoon ja sen jälkeen olikin vuorossa kunnon harjausurakka! Meinaan Jenta oli taas vissiinkin löytänyt kunnon kuralätäkön...
Äiskäkin aivan kauhisteli meidän pientä sottapyttyä ;)

Jossain 16 jälkeen suunnattiin maneesiin. Ekana talutin Jentaa vain hetkisen ja tarkistin, että se väistää taaksepäin, kun pyydän. Kun asia oli testattu, irrotin riimun ja annoin ponin mennä vapaana. (= irtojuoksutusta)
Aluksi sitä joutui hoputtamaan ja se ravasi/laukkasi vain peilin ja oven välillä. Piti sitten seurata ponskia ja häätää sitä, että lähtisi liikuttamaan itsensä.
Tälläkertaa se jopa totteli, kun vain käskin liikkeelle, ettei aina tarvinnut mennä ihan perille asti ja työntää ponia liikkeelle.

Yhdessä vaiheessa se laukkasi mukavasti ilman keskeyttämistä ja alkoikin jo hieman puuskuttaa, ajattelin että poni varmaan siirtyy nyt raviin. Eikä mitä! Jenta hirnahti ja otti hitonmoisen spurtin! Se laukkasi kovempaa kuin koskaan ennen, puhisten sata kertaa maneesia ympäri! Ei auttanut, vaikka kuinka yritti sanoa "Pyr", että poni hidastaisi. No, menin sitten aidan taakse turvaan ja katselin sitä hullua menoa.
Jusun kanssa kyllä ihmeteltiin, että nyt se poni sitten sekos.

Sieltä se sitten aikojen kuluttua laukkasi meidän luokse ja puuskutti. Sen lihakset myös nykivät. Annoin Jempukalle porkkanan ja lähdin kävelemään sen kanssa. Oltiin "seuraa johtajaa" eli minä kävelin ja poni tuli perässä. Oli se hianoa, kun Jenta olisi aivan hyvin voinut vaikkapa vaan seistä siellä aidan luona ja kerjätä rapsutuksia Jusulta, mutta se päättikin aivan omasta tahdostaan seurata minua :3

Menin vielä hetkeksi selkään, olin kiinnittänyt ohjat riimuun. Käveltiin hetki Jusun kanssa, kunnes Jusu meni jonnekin kuvaamaan ja ratsastin itsekseni. Jarrut toimi hyvin, kääntäminen ei niinkään XD
Mutta olin jokatapauksessa tyytyväinen puksuponittajaan♥!











7 kommenttia:

  1. Banneri on IHANA! :---) Toosi hyvin onnistunu ! :--D

    VastaaPoista
  2. Anonyymi - Oi kiitos :) Jes, ainakin jo yksi, joka on tyytyväinen! ^_^

    VastaaPoista
  3. minäkin tykkään tuosta bannerist, ei ole liian täysi :):) ja ootte Jentan kans söpö pari:--) paljon ootte ponin kans hypännny/ paljon se hyppää?:)

    VastaaPoista
  4. Toi banneri on tosi kiva! Huomaa kyllä että oot aikaa siihen käyttäny. :)

    VastaaPoista
  5. Anonyymi - no hyvä :)! Kiitoksia :3
    Entisessä kodissa on vissiinkin hypätty 60cm , itse olen hypännyt sillä noin 50cm ja pääsisi kyllä korkeampiakin uskoakseni, mutta koulusatulalla kun hyppää niin kannattanee pysytellä matalemmissa :D

    Jennimoi. - Kiitoksia :)!

    VastaaPoista
  6. Ootte niin ylisöpöjä noissa kuvissa!♥
    Ja banneri on aivan ihana!!!! :333
    Hauskoja nuo irtojuoksutuskuvat :)
    Kyllä se varmaan nautti, kun sai revittää vapaana maneesissa! ;D

    VastaaPoista
  7. Wilma - kiitoksia! :3♥
    juu, kyllä se siltä ainakin vaikutti, villinä ja vapaana! :D

    VastaaPoista

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)