maanantai 28. toukokuuta 2012

Milloin rakastat minut vahvaksi?


Moi :)

Tänään meillä oli siis enkun koe, tein sen niin nopeasti kuin pystyin ja sitten häivyin. Sain odotella Lattea aika tovin, kunnes hän suvaitsi saapua. Mutta ei se mitään, hyvää kannattaa odottaa :)

Lähdettiin sitten tankkaamaan ja sitä kautta sitten Lattelle. Ekana tervehdittiin Jackia (kissa) ja mentiin käymään sisällä.
Jonkin ajan kuluttua mentiin Latten mummolaan syömään, ah ruoka oli ihanaa! Piti ihan ottaa lisääkin.. :)

Mummolasta tultuamme olimme ihan täynnä, mutta hevoset kutsuivat. Lähdettiin siis tallille ja napattiin aitauksesta Emma mukaan. Harjasin vähän Emmaa, mutta olin aivan väsynyt, joten päätin sitten levätä ja antaa Latten hoitaa loppuun.

Latsi ratsasti tietenkin ekana ja sitten sai taas vaan ihmetellä, kuinka voi saada hevosen niin nätisti kulkemaan ja olla pomppimatta kuin perunasäkki Empun selässä.
Sitten olikin mun vuoro. Aluksi menin aika tovin käynnissä ihan vaan totutellakseni jne. Ravissa yritin saada Emman päätä hieman alemmas, kun se tuppasi lentelemään jossain pilvissä.
Kai mäkin osaan jo hieman saada Emman kulkemaan nätimmin. Ainakin se meni omasta mielestäni (eli mitä siellä selässä tunsin) sitten hyvinkin, eikä kaahottanut pää taivaissa, ainakaan koko aikaa. On se Emma hiano!♥

Laukkaa otin sitten tällä kertaa hieman vähemmän, koska Emma löllös ja mä en halunnut raippaa. Mulle oli ihan ok, että se löllöö, mieluummin kuin menee reippaasti ja "hyvin" eteen... Olen outo niin.
En vain voi sille mitään, että aristan.
Sitten siinä kentän vieressä oli jotain ihme maatalouskoneita, jotka kolisteli ja mä pelkäsin, että Emma pelkää ja Emma pelkäs, koska mä pelkäsin ja mä pelkäsin, koska Emma pelkäsi, koska mä pelkäsin. Joo, ei Emma kuitenkaan mitenkään pahasti pelännyt, vähän kyttäsi ja pari kertaa hyppäsi pienesti sisäänpäin, mutta se oli mulle jo tarpeeks.
Musta on tullut arkajalka :/

Latte meni sitten vielä ratsastamaan ne mitä multa oli jäänyt kesken, eli lisää laukkaa ja loppuravit ja -käynnit.

Tämän jälkeen hoidettiin Emmuska pois ja lähettiin hakemaan Kiraa laitumelta. Kira se vaan nukku siellä :3
Harjattiin Kipsukka ja mä varustoin sen. Hyppäsin selkään ja lähdettiin kentälle.

Tein ympyröitä ja ravi-pysähdys-ravi siirtymisiä. No ravista pysähdykset onnistuivat todella mainiosti!!
Ravailin sitten ihan muutenkin vaan kenttää ympäri ja semmosta.
Laukkasin tietenkin myös, ja ai että, kun oli mukavaa! Kira laukkasi juuri sopivaa vauhtia, semmoista mistä mä nautin, mutten jännitä tai arista. Eikä sitä paljoa tarvinnut eteenkään pyydellä.
On Kiralla vaan niin hianoa ratsastaa, kun voi itsekin ihan rentoutua ja nauttia vain♥
Kiitokset siis taas Veerulle lainasta! (Ja hyvistä kekseistä myös)

Alkoi sitten sataa ja lopetettiin. Onneksi saatiin kuitenkin molemmat hevoset hyvin ratsastettua. Hoidettiin Kirppu pois ja vietiin se muiden kopsujen sekaan laitumelle.

Lähdettiin takaisin Lattelle ja mömmöiltiin siellä pari tuntia, kunnes syötiin Veerun leipomia keksejä. Sitten lähdinkin kotia kohti.

Katsottiin Latten kanssa myös jotain vanhoja videoita, naurettiin niin, että mahaan sattui XD Olin ihan hono niissä joissain.
Pompittiin myöskin trampalla ja sekin oli hauskaa :)

Kiitoksia vaan päivästä!♥

Video Kiralla ratsastamisesta,  Emma video viimekerralta tulee kunhan saan tehtyä! Musiikista pula :/
Kuvia alempana!












Ps. Jos joku nyt ihmettelee, että miten noi jalustimet kokoajan (esim. videossa) on väärässä paikassa, niin se johtuu siitä, kun koetin vaikkapa ravissa istua alas, jolloin jalustimet pomppi väärälle paikalle, ikäänkuin jumiutui sinne taakse ja yritin pari kertaa korjata niitä oikeille paikoille (kuten videossakin näkyy), mutta aina vaan ne halusivat mennä takaisin väärälle paikalle. 
Ja muissakin askellajeissa kutakuinkin noin :P

8 kommenttia:

  1. Eikä lyhyiemmillä jalustimilla ois helpompi mennä?

    VastaaPoista
  2. lyhyemmillä ois tullu jalat kipeeks.. Ratsastin meinaa Jentalla ennen lyhyemmillä ja mulla oli aina jalat ihan kipeet.. Mutta kyllä ne ongelmat siitä korjaantuu, noilla hevosilla vaan on niin erilaiset (ja pomputtavatkin) askeleet, niin tottumattomalle voi käydä noin :P

    VastaaPoista
  3. Tui heponen niin sulonen ja toi loppu hahah toi hirnunta :DD <33<3

    Menikö muuten hyvin?
    Nousko laukka jaillee, vai oliks hepo patalaiska?? :--D

    VastaaPoista
  4. Veeru - joo, Kiralla oli asiaa! :D

    Meni tosi hyvin, voi vaan ihailla tota kykyä miten Kira pysähtyy suoraan ravista! :3

    Laukka nous melkein ajatuksesta (no ei ihan, mutta kuitenkin!), eikä tarvinnut aivan hirveästi ylläpitää, vaan kulki omalla moottorilla. :3

    Oli hiano!♥

    VastaaPoista
  5. Silti, kun sitä riittävän usein menee lyhyemmillä jalustimilla jalat tottuvat. Olis menokin parempaa :) En mä mitään halua haukkua tms, ilmaisin vain mielipiteeni.

    VastaaPoista
  6. anonyymi - menin joka päivä lyhyemmillä jalustimilla olisko ollu kuukauden tai pari eikä jalat tottuneet. Lisäksi ratsastuksen opettaja on aina sanonut, että mulla on taipumus laittaa jalustimet liian lyhyiksi.
    Nykyiset ovat aivan sopivat, koska osaan myös mitata jalustimet oikean mittaisiksi, ja olen auttanut useita aloittelijoitakin siinä, joten enköhän tiedä missä kohtaa jalustimien kuuluu olla, kun jalka ei esmes ole jalustimessa ;)

    Mutta kukin tekee asiat tavallaan ja hyvä niin. Ja ei ne jalustimet mun suurin ongelma ole, koska aika hyvin nekin mm. Jentan kanssa pysyvät oikeilla paikoillaan. Tietysti eiköhän joskus jokaisella jalustimet hettelehdi.

    Oli kyllä aivan asiallinen neuvo sinulta, enkä nyt yritä murskata sinun mielipiteitäsi väärinä tai muuta sellaista, mutta kerroin vaan miltä omalla kohdallani on tuntunut :)

    VastaaPoista
  7. Onko sulla youtubessa käyttäjää?

    VastaaPoista
  8. Frost - on, Emblafan :) Tunnistat kyllä useista hevosvideoista. :D

    VastaaPoista

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)