maanantai 7. toukokuuta 2012

Forever I will live for you


Heipsiis kaikille :)
Tänään tulin postailemaan siitä Latteilusta.

Lauantai menin tallille jotain 12 jälkeen. Hain Jentan sisälle ja harjasin sen. Lähdettiin Virpin ja Callen kanssa maastoon kävelemään. 


14 aikaan oli sovittu, että Latten posset hakee meidät koululta. 
Heillä kun oltiin, niin mentiin melkeinpä heti tallille. Otin Emman aitauksesta ja vein sen harjattavaksi. Harjasin sitä, kun muut ihastelivat Jackia (kissaa). Varustoitiin Emma ja lähdettiin kentälle, Latte ratsasti ekana. 
Sen jälkeen oli Eevan vuoro. Eeva sai harjoitella jo ilman talutusta. Se teki pysähdyksiä ja jotain ympyräntapaisia, meni hyvin, eikä Eeva edes tippunut! ;)


Sitten olikin mun vuoro. Aluksi tuntui todella oudolta, sillä Emmalla on paaaljon pidempi kaula kuin Jentalla, tai ainakin se oli ensimmäinen asia jonka huomasin. Myös askeleet olivat todella erilaiset.
Tein ympyröitä ja siirtymisiä. Aluksi tietenkin hain rytmiä, sillä keventäminen oli aivan erilaista kuin Jentalla, jonka selässä saa ponnistaa itsensä ylös, jos meinaa keventää. Emma taas lennättää tosi kevyesti kevennykseen. 
Pari kertaa jotain horjahdin siellä, mutta vakavempia ei sattunut. Koetin myös harjoitusravia, joka on hyvin vaikeaa Emmalla. Jonkin ajan kuluttua pystyin kuitenkin istumaan ihan ok, kun vertaa viime kertaiseen. 
Laukkaa otin myös ja se meni hyvin! Emma oli oikein mukava ratsastaa :)


Lopuksi Marsi sai mennä selkään ja hän ratsastikin ilman talutusta. Ravissa Latte meni aluksi juoksemaan viereen, mutta antoi lopulta Marsin ravailla itsekseenkin. Marsillakin meni hyvin!


Ratsastuksen jälkeen hoidettiin Emma ja lähdettiin syöttelemään Janea ja Emppua. Latte talutti Janea ja mä istuin Emman selässä. Mentiin alamäkeä sinne syöttöpaikalle, kun Emma päätti hyökätä Janen kimppuun. Emma teki ihme pompun ja mä meinasin lentää Kallomäkeen. 
Päästiin kuitenkin ehjänä perille, mutta mua kyllä jännitti todella paljon, kun ei ollut kypärää, suitsia, satulaa, aitoja tai mitään, vaan iso ruohoinen paikka, jossa hevonen sai kulkea ilman minkäänlaista ihmisen puuttumista asiaan. Emmalla oli niin reippaat askeleet, että ajattelin sen kohta lähtevän raviin tai vähintäänkin kiitopukkilaukkaan, joten vinisin hieman siellä selässä. Meni kuitenkin loppujenlopuksi hyvin. 


Lähdettiin sitten Latten kotiin ja sen jälkeen mentiinkin mökille. Siellä pelattiin Aliasta (vakkari!) , syötiin herkkuja, juteltiin ja oltiin vesi-ilmapallosotaa. Vesi-ilmapallojen täyttö olikin oikea taitolaji! Minä ja Latte oltiin lopulta oikein pro siinä. Marsi ja Eeva tais keskittyä bändiinsä "Meevaan" :D


Saunottiin ja Eeva kävi myös uimassa. Sitten jossain välissä käytiin nukkumaan.


Marsi♥
Photobucket
Latte♥ & Emma♥
Photobucket  Photobucket Photobucket           
                                                             ♥Eeva & Emma



Ilmeellä :D
Photobucket

















Sunnuntai herättiin joskus 11-12 aikoihin, tosin Eeva oli herännyt ties kuin kauan ennemmin. Syötiin vähän kevyttä aamupalaa; pizzaa, suklaata, sipsiä, leipää, munkkia jne. Lähdettiin sitten kävelylle. Käveltiin yhdelle sillalle, jossa jumitettiin hetki. 
Lähdettiin takaisin mökille, jossa aloimme siivota, kämppä oli kamalassa kunnossa! Ei meillä niin kauaa mennyt, joskin Marsi tunsi itsensä kipeäksi, joten hän ei siivonnut paljoakaan. 
Latten iskä tuli hakemaan meitä ja mentiin takaisin Latten kotiin. Pelattiin Wiillä ja syötiin, sitten Marsi lähtikin kotiin.
Minä, Latte ja Eeva suunnattiin tallille.

Otin Emman taas aitauksesta ja talutin harjauspaikalle. Harjasin sen ja sitten varustoitiin. Lähdettiin kentälle, Latte taas ratsasti ekana. Eeva sai ratsastaa Latten jälkeen. Eeva ajatteli, että voisi ottaa raviakin, mutta eihän Emma edes kerennyt vielä raviin, kun Eeva jo karjuu, että "Pysäytä!!!" :D No kai ne ainakin yhden askeleen ravia sitten sai mentyä. 
Eeva teki pysähdyksiä (käynnistä siis) ja ne sujuivat jo oikein hyvin. 

Sitten olikin mun vuoro ratsastaa. Kai tein taas ympyrää ja siirtymisiä. Emma oli mukava, siihen oli jo jonkin verran tottunut. Laukassa se mömmöili ja en osannut oikein saada sitä liikkumaan (koska pohkeita vastustelee). Laukan jälkeen se oli reipas, liian reipas mun makuun. Latten mielestä se liikkui hyvin eteen. 
Mutta niin, mä en oikein tykännyt sellaisesta vauhdista, koska olin epävarma ja niin. Sain kyllä laukattua toiseen suuntaan (meni hyvin, mutta REIPAS) ja ravit + loppukäynnit tehtyä.
Ratsastin Emman tallille, jossa Veera olikin jo varustoinut Kiran.

Sain siis ratsastaa Kiralla, mutta siitä kertookin jo edellinen postaus, oli mahtavaa!♥

Lähdettiin sitten Latten kotiin, ja Veeru jäi hoitamaan Kiran pois (koska oli kiire) ja Latten äiskä vei mut ja Eevan pois. Oli kyllä mahtava viikonloppu, joskus uudestaan ;) ?!





















Olipas nyt paljon kuvia! :) Toivottavasti jaksoitte lukea ja katsoa. 

Ps. Anteeksi, banneri ei tullut tänä viikonloppuna, koska kotiin palattuani en jaksanut enää väkertää sellaista. Banneri tulee ehkä ensi maanantaihin mennessä :)

3 kommenttia:

  1. Tosi mukava postaus :)
    Kaikkee oli ainakin riittävästi :D
    Mut mä ainaskin jaksoin lukea ;--)
    Odotan innolla bannerii, vaikka ei sillä mikään kiire ole :)

    VastaaPoista
  2. Moikka!

    Sattumalta löysin blogiisi, ja voi miten ihana blogi täältä sitten löytyikään ja aivan upeita hevoskuvia! :) Tulen takuulla poikkeamaan useamminkin :) Ihanaa ja aurinkoista kevättä!

    VastaaPoista
  3. Tintsu - Oi kiitoksia! :)
    Ja sitä samaa myös sinulle!

    VastaaPoista

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)