torstai 3. tammikuuta 2013

Ratsastustunnilla


Moihei!
Täällä jälleen.
Oon vissiin vähän kipeä, kun aamulla, ja varsinkin lopulta iltapäivällä koulussa tuntui olo ihan kuumeiselta ja kaikenlisäksi kurkkua särkee ja nenä vuotaa/tukkoilee.
Mutta eihän tuommoinen pieni lenssu mua estä; koulussa oltiin 8tuntia, jonka jälkeen kotiin pariks tunniks, ja lopulta se kauan odotettu ratsastustunti!

En siis ollut ratsastanut Jentalla ainakaan 10 päivään, joten tuli sitten vähän aluksi mietittyä, että mitähän tästäkin seuraa, kun poni tuppaa olemaan vähän höpsähtänyt toisten hevosten kanssa samaan aikaan ratsastaessa.

Meidän piti siis ihan aluksi ottaa käyntiä, niin että jokaisen sivun keskelle tulee pysähdys. Aluksi Jenta ei meinannut yhtään seisoo paikoillaan, mutta ilahduin, kun pikkuhiljaa poni tuli kuuliaisemmaksi, ja lopulta seisoi aivan rauhallisesti kiemurtelematta.

Ravissa piti tehdä keskiympyrää ja lyhyet sivut käynnissä, aluksi siis kevyessä ravissa. Jentahan lähti kuin mikäkin nähdessään edessäolevan hevosen ravaavan.
Opettajan avulla sain kuitenkin lopulta ponin kuuliaiseksi myös ravissa.
Vaihdettiin suunta kokorataleikkaalla, joka piti mennä keskikäynnissä. Meiltä se meni vähän plörinäksi, mutta otettiin keskikäyntiä sitten yhdessä toisessa kohtaa, taas opettajan neuvojen avulla.

Harjoitusravissa tehtiin taas keskiympyrää, ja lyhyet sivut mentiin keskikäynnissä.
Tämä sujuikin jo paremmin, ja Jenta myös pysähtyi tosi herkästi pyynnöstäni.

Laukassa suurimmat ongelmat on mun asento, koska katson alas (että tuleeko oikea laukka), ja sitten myös, että lähden laukkaamaan ennen hevosta. Enkä istu tarpeeks suorassa jne.
Ainiin, ja Jenta laukkaa kiireisesti.

No, sitä sitten vaan siinä katsottiin, että saan ponin menemään mun tahdissa, ja että istun itse paremmin. Ja niinhän siinä kävi, että viimeinen nostomme oli jo niin hyvä, että saatiin ihan kehuja! Tosi mukava oli kyllä kuulla, että onnistuin korjaamaan asentoani :3

Olen tosi tyytyväinen poniin ja koko tuntiin kaikenkaikkiaan. Oli tosi viisas päätös kyllä mennä tunneille (ja kiitokset tästä mahdollisuudesta tietysti vanhemmilleni).

Näin muuten myös Jennyä tallilla, kuvat ovatkin hänen ottamiaan, kiitos muwu♥
näyttää vauvalta♥ :3
hiano♥
Suu suht auki, silmä suht kiinni, mikä meni väärin? :D

2 kommenttia:

  1. Vauva Jentsikka-Lentsikka ;) ♥ kuvissa hianot laadut :D minäkin tykkään ♥ ..

    VastaaPoista
  2. Nii söpö♥ ;) Ja joo, ne on noi maneesilaadut aina!

    VastaaPoista

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)