keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Maastoilua ja tuuppailua


Moikka taas! Kerron jälleen sekä eilisestä että tänäisestä.

Tiistaina menin maastoon. Käytiin 2km'n lenkki, Jenta oli aika väsynyt, eikä siis jaksanut kunnolla laukkailla jne. Viimeisessä laukkapätkässä kyllä oli vauhti jo tosi nopsaa. Ja ravista ei olisi tämän jälkeen meinannut millään siirtyä käyntiin. 
Pari kertaa yritti myös alkumatkasta kääntyä kotiinpäin ja eräässä kohtaa osoitti väsymyksensä hiljentämällä laukasta lähes pysähdykseen ja pompauttaen takajalkansa vähän ilmaan. Eli joku alkeisihmepukki :D



Keskiviikkona eli tänään pääsinkin pitkästä aikaa maneesiin. Ajatuksena olikin tuuppailla kunnolla ja työstää laukkaa. Tallilla ei ollut enää ketään, kun lähdin ratsastamaan, kello oli hieman vaille 16. 


Aluksi teimme (tai no yritimme ainakin) avotaivutusta, lyhyellä sivulla voltti ja toisella pitkällä sivulla loivaa kiemuraa. Tällä kertaa tavoitteena oli siis ratsastaa Jentaa muotoon ja kiinnittää huomiota omiin asentovirheisiini.
Ainakin voltit mentiin nätisti ihan hyvässä muodossa.

Ravissa tehtävä vaihtui niin, että toisella pitkällä sivulla vaihtoehtoisesti temponlisäys tai sitten se loiva kiemura. Jätin myös jossain vaiheessa raviavojen yrittämisenkin pois, kun ei oikein luonnistunut.
Välillä piti vähän muistuttaa raipalla, jotta poni olisi työskennellyt paremmin takajalkojensa kanssa. 


Laukkaa otettiinkin tänään paljon. Kahdeksikolla aluksi eli siis aina pari ympyrää yhteen suuntaan, sitten vaihto toiselle ympyrälle. 
Laukanvaihtoja poni ei osaa, ja oikea laukka ei nouse helposti, joten menimme sitä nyt sitten vaan vasemmassa laukassa, toki sai poni vaihtaakin ja tätä yritettiinkin, mutta ei. 
Tehtävä oli luultavasti kuitenkin ponskille mieluisa, sillä se tykkää itsekin aina vaihtaa suuntaa laukatessa. Nyt sitä sai tehdä oikein luvan kanssa :)


Menin sitten uralle vielä työstämään oikeaa laukkaa, mutta täytyy sanoa, että saatiinko kertaakaan oikeaa laukkaa nousemaan. Ehkä yhden kerran. 
Laukattiin aina pitkä sivu, lyhyt sivu käynti/ravi. 
Kerran poni myös lähti. Sen tietää, kun tää lähtee, niin on hurjan vauhdin lisäksi pukkejakin tulossa. 
Siinä vaiheessa ei sitten auta yrittää pidätellä, koska se on hyödytöntä. Joten niinpä olin Anja ja tyydyin osaani, tulihan se pukkikin sieltä. Aika iso, kuten näihin lähtöihin kuuluu, muttei tällä kertaa mikään jättimäinen kuitenkaan. 
Siirsin raviin tilanteen vähän rauhoituttua ja menin ympyrälle rauhoittamaan kuumenevaa Jentsiä. Ravattiin ympyröitä sopivan aikaa ja sitten nostin laukan ja laukkasin vielä pitkän sivun uudelleen. 


Tämän jälkeen sitten loppuravit ja käynnit. 
Olin taasen tyytyväinen Jempsiin♥ :)


Ja kuvamateriaalia ei tältä(kään) kerralta ole, joten laitan jotain muita kuvia.




ensimmäinen asia, jonka pakkasin; sapelihammastiikeri ;o

6 kommenttia:

  1. hajosin noille Timin kuville :D ♥

    VastaaPoista
  2. Veeru - :D Eka on kyllä pelottava ;)

    VastaaPoista
  3. Sun kissa on ylihassu söpöys (;

    VastaaPoista
  4. Ihana blogi! Ootte jentan kaa nätti pari! :)
    Liityin lukijaks ;)

    VastaaPoista
  5. Viltsu - joo, kiitos :D ja ärsyttävä se on myöskin :D

    jempppu - oi kiitos! :3 tervetuloa lukemaan vaan ^_^

    VastaaPoista
  6. awwwwwwwwww pieni Timi laatikossa :333333
    t. marsi :'D

    VastaaPoista

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)