torstai 5. heinäkuuta 2012

Eläminen kulisseis on kuolemist silti


Hellöu! Tänään siis tulin kertomaan sekä eilisestä että tänäisestä.

Keskiviikko menin tallille taas noin 13 jälkeen. Hain Jentan laitumelta ja annoin sen levätä parisen tuntia karsinassaan. 
En muista tarkalleen, että mitä kello oli, mutta kuitenkin lähempänä kello 16, kun lähdettiin maastoon. Päätin ottaa varman päälle ja ravasin maastoon vievän ylämäen, ettei poni taas jumiutuisi mörköjä katselemaan. 
Sitten jatkettiin suht pitkä pätkä käynnissä (ns. alkukäynnit), jonka jälkeen pitkä ravipätkä. 


Loput maastosta mentiin taaskin laukassa, tietenkin pieniä hengähdyskäyntipätkiä siinä välissä. Jenta kulki aivan sopivaa vauhtia, tai no maastoiluun sopivaa. Eli kentällä olisi moinen hirvittänyt, mutta maastossa ei. 
"Viimeisessä" laukkapätkässä poni taas innostui, ja taisi mennä jopa kovempaa kuin tiistaina! Tällä kertaa yritin pysyä satulassa ihan omin avuin, ilman että tarrauduin satulaan. Ohjat olivat taas vapaana (kädessä tietenkin, ettei jalkoihin sotkeutuisi). 
Jotain poni kuitenkin esitti säikähtävänsä ja kaarsi hieman sivulle päin ja nosti peräpäätään aivan minimaallisesti korkeammalle kuin normaalisti laukassa. 


Poikettiin sitten vielä metsäpolulle. Tämä oli pidempi kuin se tiistaina kulkemamme. Eikä ollut maastoestettä. 
Jenta oli ihan pörhelö ja olisi halunnut kokoajan mennä reippaammin. No, annoin sen ravata pienen suoran pätkän, joka vaikutti turvalliselta. 
Metsäpolulta pääsimme takaisin maastoreitille. Minä halusin mennä pidempää kautta takaisin, mutta Jenta olisi halunnut mennä heti tallille. Pyörimme hetken ja mietimme mitä tehtäisiin. Päädyttiin sitten siihen, että mennään pidempi reitti, mutta nopeasti. 
Niinpä sitten ravattiin pitkä pätkä, Jenta sai halutessaan siirtyä käyntiin. Laukat taas noissa samoissa kohdissa kuin tultaessakin ja aina. 
Viimeisessä laukkapätkässä Jenta innostui taas entistä enemmän ja mentiin vauhdilla! Taas samassa kohtaa kaarros sivummalle ja perää ylös. 
Poni ei ois millään malttanut siirtyä ravista käyntiin, mutta kuitenkin sain sen jopa pysähtymään jossain vaiheessa.
Lähdettiin talliin, huuhtelin ponin ja lopulta se pääsi takaisin laitumelle. 





Torstaina eli tänään Jusu tuli myös tallille. Hänen piti kuitenkin pysyä aika kaukana hevosista. Jusu tyytyikin katselemaan, kun harjasin Jentan ja kun ratsastin, hän otti kuvia.
Eve ja Merjakin tulivat tallille! Eve tuli myös katsomaan hetkeksi ratsastustani.


Menin siis kentällä. Aiheena oli siirtymiset. Käynti-pysähdys-käynti ja ravi-käynti-ravi. 
Jenta oli tänään hyvin kuulolla ja pysähtyi aika herkästi, vaikka paarmat ja muut öttiäiset kiusasivatkin hieman.
Portin puoleisessa päädyssä tehtiin aina myös voltti. Voltitkin menivät hyvin. 
Tänään en pyrkinyt ratsastamaan Jentaa sen kummemin mihinkään muotoon, vaan pääasia oli, että molemmilla olisi mukavaa ja asiat sujuisivat. 


Laukat taas meidän perus sekasikiö ympyrällämme. Molempiin kierroksiin meni hyvin! Erityiskiitos siitä, että oikeaan kierrokseen pystyi ratsastamaan suht vaivattomasti, eikä poni yrittänyt kertaakaan kunnolla lähteä lipettiin. Joskus hieman siirtyi lähemmäs porttia, muttei hangoitellut vastaan, kun pyysin takaisin ympyrälle.


Loppuraveissa mentiin myös kaksi kertaa kahden puomin yli :) Ratsastuksen jälkeen Jenta sai kokovartalo viilennyksen pesupaikalla, poni seisoi oikein nätisti paikoillaan ja ilmeisesti tykkäsikin viilennyksestä!
Hieman myöhemmin poni pääsi laitumelle Ladyn kanssa.


Olin siis tänäänkin oikein tyytyväinen neitiin♥














Juu, laatu on kamu!

ÖÖ? :D






Mun silmiin näyttäis siltä, että näissä kuvissa mun istunta on jo parempi kuin vaikka joissakin edellisissä! Kantapäätki on aika hyvin jo pysyny alhaalla n__n 
tai sit mun silmis on vaa jotain vikaa :D

2 kommenttia:

  1. Ihan tulee ikävä Jenta ponia :')
    Oli niin sulonen! ♥

    VastaaPoista
  2. Veeru - Sitä se teettää!! Kyllä mullaki tulee Kiraa ikävä, on mahtava hevonen se♥

    Ja kiitos, on suloinen ponskittaja mulla♥

    VastaaPoista

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)