maanantai 9. heinäkuuta 2012

Ei aarretta toista sateenkaaren päästä loista


Moi!

Tänään menin siis ratsastamaan Saikulla ja Kikalla (Pinjan ja Mirkan hevoset). Mentiin maalle bussilla ja ekaksi vietiin hevoset laitumeen, itse vein Saikun. Mentiin sitten taloon ja vaihdettii ratsikamat päälle.
Pinja siivosi pihaton ja tarhan, mä taasen vein heiniä.

Kun noi hommat oli tehty, niin otettiin hevoset sisälle (siis sinne pihattoon). Mä hoidin Saikun ja Pinja hoisi Kikan.

Ratsastin ekana Saikulla. Mentiin siis semmosia metsäpolkuja ja myös pelloilla. Saikku tuntui alkumatkasta laiskalta, mutta reipastuikin yhtäkkiä. Käynti tuntui alusta asti mukavalta. Hetken päästä ravattiin ja se tuntui todella oudolta! En kyllä osannut yhtään keventää, joten koetin sitten välillä mennä harjoitusravia.
Saikulla olikin yllättävän tasainen ravi.

Pellolla sitten laukattiin myös. Saikku nosti laukan pienen suostuttelun jälkeen ja laukkasi hetken aikaa hyvin, kunnes se rupesi jotain pomppimaan ja halusi kääntyä takaisin, sinnepäin missä oli Kikka ja Pinja.
Uus yritys ja laukka ei meinannut nousta millään! Lopulta kuitenkin onnistuin saamaan laukan, eikä Saikku tehnytkään sen kummempia, eli meni ihan nätisti.

Vaihdettiin hevosia. Kikka tuntui heti paljon reippaammalta. Kikan ravi ei myöskään ollut yhtä pehmeän tuntuista. Laukkaan Kikka lähti kuin ohjus! Siinä oli kyllä vauhtia :D Vähän se myös kyttäsi jotain ja kiemursi. Lähdettiin sitten pellolta ja jatkettiin jonnekin metsätielle.
Mä johdin hetken ja kohtasin jonkun oksan. No enpä aatellut siitä sen kummempia, mutta Kikkapa päättikin hypätä! Mä olin ihan että "WTF? O.o" sen hypyn jälkeen. En ollut yhtään osannut varautua! :D
Jatkettiin sitten matkaa, Pinja sai johtaa. Laukattiin ja Saikku jotain pukitti ja potkas Kikkaa päin, jolloin Kikka tietenkin hyppäs sivulle. No, näitä sivuloikkia sain kyllä kokea molemmilta ja useammankin kerran, mutta kyydissä pysyin siltikin.

Yrittipä joku oksakin pudottaa mut ja tappaakin vielä samalla! Nimittäin laukattiin ja oksa tuli jotenki suoraan mun kaulaan, sellai aika paksu, mutta jotenkin pääsin siitäki sitten eroon. Kerran olin myös puunlehtien seassa laukkaamassa (siis siellä puun oksien sisällä, outo selitys) :D

Sitten takaisin tallille ja hevosten pois hoito. Tällä kertaa mä hoidin Kikan.
Vietiin heiniä myös hevosten tarhaan ja lisää pihattoonkin.

Pinjan isosisko, Terhi, tuli hakemaan meidät pois tallilta ja vei Pinjalle. Mä menin sitten vietteleen hetkeksi aikaa sinne. Pelattiin Pinjan kanssa Wiillä Mariota. Joo, ja Tanjan kanssa pelasin myös.

Oli kyllä oikein mukava päivä ja hevoset olivat kivoja kumpikin!♥ :D

En ottanut paljoa kuvia, ja hevosista en saa kuvia edes julkaista, mutta ihanasta Jekku-koirasta laitan tähän pari kuvaa.

Musti-Mauku :D

Jekku :3

1 kommentti:

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)