maanantai 11. kesäkuuta 2012

Kiitos sulle, en pysty rakastamaan ketään


Moro :) Eipä just nyt ole hirveän paljon kirjoiteltavaa, mutta ajattelin kuitenkin tulla tänne raapustelemaan.
Ja niin, tältä päivältä ei kuvia ole, koska muita heppailijoita ei nyt ole kotona, niin ei oo kuvaajaakaan.
Mutta mää kaivan teille kyllä jotakin kuvia, että älkää pelätkö :)

No menipäs taas turhaks löpinäks! Tänään siis poikkeuksellisesti menin tallille, koska Jentalle tuli kengittäjä.
Aluksi kävin moikkaamassa ponskittajaa, joka oli jo karsinassaan. Siltä oli se kenkä irronnut sitten, mutta kavio ei näyttäny niin haljenneelta. Heinää oli ponilla jäljellä vielä kuinka paljon, mutta se tyytyikin vaan nuoleskelemaan mua XD

Sitten kävin vähän pihalla ja menin sitten satulahuoneeseen. Kohtahan kuuluukin jo mekastamista ja sisään astuu Jenni ja Heidi(?)! Innoissaan selittävät, kuinka olivat lähteneet juoksemaan ku olivat nähneet mut ikkunasta XD No, onhan se mukavaa kun tullaan tervehtimään ja pitämään seuraa.
Tulihan sieltä sitten muitakin leiriläisiä ja mä sain kovasti kehuja mun hiuksista ja paidasta ;)

Jenni sitten kysyi voisinko kuvata niiden tuntia ja tottakai suostuin. Jenni meni hoitamaan Poltetta ja mä hengasin siinä sitten sen kanssa. Juteltiin vähän kaikenlaista, kunnes he lähtivät tunnille ja mä menin viemään Jentaa kengitykseen. Kengittäjä oli mukava mies ja meillä oli oikein antoisat keskustelut!
Jenta kyllä näytti enemmän tai vähemmän kettuuntuneelta, kun aikaa kului.

Juoksin maneesiin ja kerkesin napata Jennistä ja Heidistä useamman ravikuvan, pari käynti otosta ja vain Jennistä ihan himppusen vähän laukkakuvia. Sitten mun täytyi mennä talliin auttamaan Ruusun kanssa.
Ruusu olikin jo melkein valmiiks laitettu, mä kiristin häntäremmiä ja sitten vaihdoin pari sanaa niiden muksujen äidin kanssa.
Aika pian vietiinkin Ruusu ja posse maneesiin ja mä lähdin tallille auttamaan pois tulleita leiriläisiä. Juuri sopivasti Jenta oli saatu kengitettyä ja vein sen sitten takaisin boksiin.

Harjasin Jentan valmiiksi ja hetken kuluttua Merja (L) tuli tallille. Menin sitten juttelemaan hänen kanssaan.
Menin katsomaan Merjan tuntia. Maneesissa kiristin Japen satulavyötä ja otin ratsastajien tavaroita.

Merjan tunnin jälkeen laitoin Jentalle varusteet ja lähdin ponskin kanssa maneesiin. Aluksi irrotin ohjat ja kiinnitin juoksutusliinan. Kieputin jalustimet semmoselle sykkerölle, että olis ihme jos ne irtaantuis ja alkais hakata ponia.
Laitoin ponin ympyrälle ja aluksi mentiin vaan käyntiä. Seuraavaksi ravia, joka oli jotain keskitasoista, ei reipasta eikä löllöökään. Olisin halunnut reipasta ravia, mutta sitä ei tälläkertaa tippunut.

Laukkaan ei poni meinannut millään lähteä! On se kumma, kun ei sitä meinaa maastakäsin saada laukkaan. Eipä tuo paljoo juoksutusraipastakaan välitä, vaikka kuinka huitois.
Jotenkin sain Jentan sitten laukkaamaan. Tai no.. se oli semmosta laiskanpulskeeta ei mitenkään hyvin pyörivää ja kokoajan sai vahtia, että millon tiputtaa raville. Kyllä tiputtikin, teki äkkikäännöksen ja lähti kaahottamaan ravissä VÄÄRÄÄN SUUNTAAN!!! -.- niin, kyllä sillon sitä mennään reippaasti, kun Panda yrittää kääntää ponia oikeeseen suuntaan.
Jotenkin maagisesti sain ponin käännettyä ja työn ja tuskan jälkeen vielä takaisin laukkaankin.

Toisen kierroksen (vasen) päätin työstää selästä käsin. Ravissa Jenta olikin sitten niin reipas ettei mitään rajaa! Ei kyllä suostunut hitaammin menemään. Tein sitten voltteja, joissa pyrin saamaan ponia taas muotoon ja sujui kyllä ihan mukavasti.
Aloin tehdä käynnissä myös pohkeenväistöä, että saisin ponin paremmin kuulolle. Jentsi väisti oikein mainiosti ja herkästi. Mutta eipä se auttanut, nimittäin ravi oli senkin jälkeen hallitsematonta kaahotusta.
No ei se mitään. Laukkaa otin pääty-ympyrällä, en kuitenkaan hirveän paljon, vaan ihan niin, että päätettiin onnistumiseen ilman suurempia taisteluita.
Loppuravit oli sitten pidemmät kuin koskaan. Poni ei meinannut rentoutua yhtään vaan tikitti eteenpäin kuin aikapommi! Siinä sitten vaihtelin suuntaa ja tein ympyröitä (vapain ohjin siis). Lopuksi vielä käyntiä ja pari pysäytystä istunnalla.

Seuraamisharjoituksia maneesista poistuessamme. Tallissa hoito, myrkytys, rasvaus ja sitten laitumelle.

Huomenna en pääsekään tallille, koska mennään koko päiväksi (?) mäntsälään.
En tiedä tulenko postailemaan sitten. Keskiviikkona Eevalle.


Panda: "plääplääplää hehehehhe ÖRPS" - Jenta: "Mitä helvettiä?!" (tää kuvaa meitä hyvin ;D)



1 kommentti:

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)