perjantai 1. kesäkuuta 2012

Pidä kii, älä päästä mua pois


Heippodei :)

Onkin paljon kerrottavaa, josko sais tiivistettyä jotenkin. Ehkä asiaa auttanee se, etten edes muista mitään :D

Keskiviikko Mentiin Jentan kanssa pitkästä aikaa maastoon. Ihan perinteisesti mentiin; mä ratsastin 2km sisältäen pari laukkapätkää ja Jusu ratsasti 2km sisältäen ravipätkiä.
Jenta oli oikein nätisti ja ei edes pukittanut/kaahottanut laukassa! Oli mukava ratsastaa. 


Torstai hain Sallan kanssa hevosia laitumelta. Otin Poltteen, Aatun, Topin, Jentan ja Callen. Polte säikähti jotain letkua ja hyppäsi jonnekin, mutta ei siinä mitään kummempia tapahtunut. Sen jälkeen kun hain Topia, niin eikös sekin säikähtänyt sitä letkua ja hypännyt jonnekin. :D Ei ne onneksi pahasti säikähtänyt, joten kaikki oli ok. 


Jentan kanssa menin maneesissa. Tein taas siirtymisiä, joskaan ei sujuneet aivan niin hyvin, kuin viimeksi. Tein myös ympyröitä ja koetin saada ponia enemmän kuulolle. Ajoittain meni tosi kivasti! Ja niin ravasin taaskin ilman jalustimia. 
Laukat otin pitkästä aikaa ympyrällä, mutta tällä kertaa päädyssä. Jenta meni oikeeseen kierrokseen aika nätisti, eikä melkein lähdetty kuin kerran jonnekin muualle (kuitenkin sain pysäytettyä ennen sitä). Ainiin, laukkasin sitten vielä pitkänsivunkin, ihan vaan huvikseni. 
Vasen kierros olikin hankalampi ja Jemppe yritti kovasti häipätä muualle. Pari kertaa lähdettiinkin aivan väärään paikkaan, kun ei poni kuunnellut kääntävää ohjaa eikä pohjetta. Olin sitkeä ja otin laukan niin monta kertaa uudestaan, kunnes saatiin sujuvasti laukattua ja sitten loppuravien (+käyntien) kautta talliin. 


Tallissa sitten hengailin Jentan kanssa, koska se oli söpö ja kiltti. Nuoli kyllä mun polven ihan märäksi O.o :D
Jossainvaiheessa tulivat myös Eve ja Merja, joiden kanssa tietenkin vietin aikaa, lähinnä tuntia katsomalla. 
Lähdettiin sitten vielä tokmannille, josta Eve osti mullekin suklaata :3


Perjantai mentiin Niinan kanssa tallille. Tallissa oli sisilisko, joka meidän piti pelastaa, mutta yhtäkkiä se ruiskas mun kädelle jotain keltasta vaahtomyrkkykusisaastanestettä!! Se oli traumatisoivaa, koska mun käsi melkein syöpy. 
Tämän välikohtauksen jälkeen menin laittamaan yhdelle pienelle pojalle videota ylätaloon. Aikani siinä säädin, kunnes sain videon näkymään. Niissä johdoissa oli joku kosketusvika >.<


Lähdettiin hakemaan Jentaa laitumelta. Virpi hätyytteli hevosia, Niina avasi portin ja minä talutin ponia. 
Harjattiin ponski Niinan kanssa ja lähdettiin maneesiin. Kiinnitimme riimuun ohjat.
Menin sitten Jentan selkään ja ratsastin pari kierrosta käyntiä, tehden sillointällöin ympyröitä ja pysähdyksiä. Poni kuunteli ihan ok ja lopulta pysähdykset sujuivat jo mukavasti. 


Siirsin Jempen raviin ja annoin sen mennä ihan sellaista löllöttelyvauhtia. Oli taas pieniä ymmärtämisvaikeuksia, sillä poni olisi halunnut kulkea aivan omia reittejään, kun taas minä halusin sen kulkevan uraa myöten nätisti. 
Ravissa pyrin vaan keskittymään siihen, että Jenta pysyisi uralla ja kuuntelisi ohjausta. Tein pari ympyrääkin, ne sujuivat kyllä hyvin. 
Eräs kierros meni todella hyvin ja poni ravasi koko maneesin uralla, eikä edes yrittänyt häipätä minnekään. 


Hetken kuluttua tulin alas selästä ja oltiin "seuraa johtajaa". Poni oli ratsastaessa yrittänyt imeä puomeille, joten juostiin sitten niiden yli muutaman kerran. Nostin sitten yhtä puomia, niin että se oli aivan pienesti ilmassa (koska munkin täytyi pystyä ylittämään se), mentiin se sitten pari kertaa, kunnes lähdettiin ulos ja poni sai napata pari ruohotupsua mukaansa. 


Tallissa Jenta syöpötteli heinällä ja me lähdettiin hakemaan hevosia laitumilta. Itse hain Tompan, Pisaran, Topin ja Callen. Ei kyllä ollut ihan ne perushevoset, joita yleensä haen, mutta mikäs siinä. 
Oli kyllä mukava päivä! :3








"Kuoleminen on positiivinen asia :)"




Latte vissiin taas selvänä :DD♥








Ps. Hiukset on sitten pinkit ja ne värjättiin keskiviikkona :) Näyttävät kyllä melkein joka kuvassa erivärisiltä :D 
Marsi oli meillä torstaina, pääasiassa oltiin vaan koneella ja katseltiin Justimusfilmsin videoita♥

4 kommenttia:

  1. Pikkasenko ihanat hiukset! Sopii sulle tosi hyvin. :)

    VastaaPoista
  2. Ahhaha nauran täälä itsekseni tolle kolmanneks viimiselle kuvallE! :DD
    ihana sika ihana <3 :3

    VastaaPoista
  3. Veeru - no hyvä, että oli piristävä kuva :D! Ja juu on, kiitos :3♥

    VastaaPoista

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)