lauantai 21. huhtikuuta 2012

I'm ready to heal, I'm ready to feel


Heippati.

Tänään siis menin tallille jotain 16 aikoihin. Sattuipa tiellä menemään ratsukkoja, joten piti ajaa niiden perässä hiljaa, koska ohittamaan ei voinut lähteä, sillä Jape hermoili. Se oli siis siinä tallitiellä, ne oli tulossa Lehonlenkiltä.

Menin sitten harjaamaan Jentaa. Tänään ohjelmassa oli talutusharjoitukset maastossa.
Käveltiin siis 2km lenkki tehden pysähdyksiä, peruutuksia, sivulleväistöjä ja välillä ravattiinkin ja maisteltiin luonnon antimia.
Jenta ilmeisesti pitää myös vedestä, sillä kohtasimme ison kuralätäkön. Poni meni seisomaan lätäkköön ja alkoi roiskia jaloillaan. Naureskelin siinä vieressä, kunnes näin ponin aikovan piehtaroida. Siinä vaiheessa sanoin hätäisesti "EIIII" ja yritin epätoivoisesti saada ponia pois lätäköstä. Näin ponin kallistuvan, sen jalat notkuivat ja poni oli valmiina laskeutumaan makuulle, kun aivan viime tingassa sain ponin pyydettyä pois lätäköstä.
Joo, olen julma, kun en antanut ponin tehdä itsestään mutaoliota. Mutta joku toinen kerta sitten.

Jenta oli oikein nätisti, peruutukset sujui ilman kosketustakin. Raviin lähti hitaammin, mutta lähti kuitenkin. Pysähdykset tulivat pääsääntöisesti ajallaan. Kulki nätisti "omalla alueellaan" ja mun vierellä, jos sen siihen halusin. Sivulleväistöt aloitettiin vasta tänään, joten kosketus tarvittiin niihin. Kuitenkaan emme tehneet niitä kuin pari kertaa.

Karsinassa pyysin ponia venyttämään päänsä etujalkojen väliä kohti, ja tällä kertaa poni tekikin niin. Ei siis ole yleensä ajatusta tajunnut.

Oli siis kaikinpuolin mukava tallipäivä! Maastossa oli mukava mennä, kun poni ei hötkyillyt vaan kulki aivan nätisti, juuri sopivaa tahtia ja teki asiat niin kuin pyysin sitä tekemään. Myös keli suosi meitä, ei ollut kovin aurinkoista, muttei myöskään kovin pimeää.

Ette arvaakkaan kuinka hyvälle päälle siitä tulee, kun kävelee maastossa oman poninsa kanssa ja huomaa kehitystä talutuksen osalta tapahtuneen. Poni ei myöskään yrittänyt purra kertaakaan, vaikka ennen talutuksessa se on yrittänyt ja näykkäissytkin.


'



Lisäksi mulle tarjottiin apua ratsastuksen kanssa. Aivan ihanaa, että tarvittaessa eräs on valmis tulemaan auttamaan mua ja Jentaa. Katsomaan ja neuvomaan. Olin kyllä jo salaa haaveillutkin sellaisesta ja ajatuksena olikin jossain vaiheessa mahdollisesti kysyä apua, tarkkailevaa silmää (ja vielä kyseiseltä henkilöltä!) , mutta tarjous tulikin hänen puoleltaan, happy now! Jes :)


3 kommenttia:

  1. Hieno juttu! (:
    Mähän oon aina sanonu, että kyllä ne asiat vielä paremmaks muuttuu!

    VastaaPoista
  2. otsikkoooooooooo yyähähä ja olin just teehooässässä.. joosori meen pois sekoomasta :'D
    t. marsi xD

    VastaaPoista
  3. Latte - joo, toivottavasti, mutta turha juhlii vielä! ;)

    Marsi - otsikko kuulu asiaan ;) Ja ei liittyny partapotsoihin sinällään :D

    VastaaPoista

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)