keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Saksassa


Hallo leute!
Panda on palannut Saksasta :)

En tietenkään aio selittää aivan kaikkea, sillä silloin tekstistä tulisi aivan liian pitkä ja joutuisin kirjottamaan sitä ties kuinka kauan enkä usko, että te edes jaksaisitte lukea. Koetan nyt selittää lyhyesti ja selkeästi, jos joku jää vaivaamaan niin saa kysyä.

Lähdimme siis vähän yli kello 3 ajelemaan Helsinki-Vantaan lentokenttää kohti. Jutut bussissa oli ainakin mun ja Marsin osalta hyvin vähäjärkisiä! En kyllä muista puoliakaan, mutta ainakin yksi juttu, joka syntyi tuolla bussireissulla kulki mukanamme koko matkan ajan. Nimittäin ruttomummo oli jokapuolella! :D

Lento meni hyvin, pelasimme hirsipuuta ja ristinollaa. Onneksi lento ei ollut pitkä! Saavuimme siis pian Hampuriin ja saimme laukutkin todella nopeasti. Saksalaiset olivatkin sitten hieman myöhässä, mutta tovin kuluttua tulivatkin hakemaan meitä.

Lähdimme katsomaan Elbeä ja saimme kävellä rannalla. Minä ja Marsi seurattiin opettajia, sitten kun porukka hajaantui. Sen jälkeen oli joku sightseeing ja se kesti varmaan kaksi tuntia! En millään jaksanut kuunnella sellaista pälätystä esim. jostain kirkoista jne. joten päätin käyttää ajan hyödyksi ja otin nokoset.

Kierroksen jälkeen olikin vapaa-aikaa, mutta täytyi liikkua 4 hengen porukoissa D: Mä ja Marsi sitten soluttauduttiin Mindyn ja Lauran mukaan. Ei kyllä ostettu mitään.

Lähdimme sitten Vechtaan ja olimme siellä ennen kello 20. Tapasin Mindyn äidin, joka vei meidät heidän kotiinsa. Talossa ensimmäinen asia, jonka Mindyn äiti sanoi, oli "You are so small!" :D
Pelattiin Wiillä Super Mariota ja sitten käytiin nukkumaan kello 22 aikoihin.

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket



Perjantai Herätys oli 05:45. Menimme siis kouluun, joka alkoi 7:55. Koulussa oli historian kaksoistunnit, en tajunnut sanaakaan ja oli niin tylsää! Sen jälkeen mentiinkin opettajien huoneeseen, jossa soi Maamme-laulu ja siellä pidettiin jotain puheita.
Meillä oli ohjelmassa "Town rally", saimme siis jonkun paperin missä oli kulku ohjeita ja kysymyksiä nähtävyyksistä yms ja meidän piti seurata ohjeita ja vastailla kysymyksiin. Kuljimme siis pitkin Vechtaa.

Söimme koulussa ja lähdimme Cloppenburgiin ulkoilmamuseoon. Bussimatkalla yritettiin ottaa Marsin kanssa yhteiskuvia, muttei oikein pystytty, kun ajateltiin kameran kolahtavan edessä istuvan päähän... Niin saatiin sitten hervoton naurukohtaus ja kuvat olivat upeita! :D
Museo oli ihan ok, mutta kyllä nyt olisin voinut jotain muutakin mieluummin tehdä. Siellä sitten leivottiin leivät, oli hyvä kun ohjaaja sanoi että "Jauhoja vain käsiin, ei leipään!" ja kaikki oli jo tunkenut jauhot leipään XD
Ne leivät oli kyllä mauttomia.

Palasimme Vechtaan noin 18 aikoihin ja taisinpa olla silloin koneella. Illalla lähdettiinkin sitten vähän viihteelle, ja oli mahtia! :)

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket


Lauantai Tänään ohjelmassa oli Osnabrückiin meno. Siellä näimme markkinat ja sitten täytyi mennä kiertelemään kirkoissa. Niiden jälkeen olikin vapaa-aikaa. Minä ja Marsi mentiin sitten tälläkertaa kahdestaan ympäri kaupunkia.. Kierrettiin vähän pitempää reittiä, kun jouduttiin jonnekkin kämäsille sivukujille ja Marsi ei osannut lukea karttaa, joten. Kuitenkin meillä oli aivan hauskaa ja mä vaan hihitin hervottomasti, kun Marsi tuskaili kartan kanssa. Joku tyttö tuli sitten vastaan ja yritti matkia mun naurua, jolloin Marsi huusi sille "Osuuspankki!!" ja heristi nyrkkiään. Vastaantulijat ja minä naurettiin.

Yritettiin löytää tuliaisia heeboille, muttei hirveästi mitään löydetty. Jalat olivatkin aivan kipeät kävelystä, kun lähdimme Felix-Nussbaum-Museumiin. Opas oli hauska ja selitti käsillä huitoen ja silmät pullottivat lautasen kokoisina. Jonkin sortin puhevikakin tuppasi olemaan. Olinkin aika väsynyt ja välillä hihittelin itsekseni.
Eikä saatu edes tuoleja museokierrokselle, joten istuin välillä lattialla ja meinasin nukahtaa.

17 aikoihin mentiin kylpylään. Siellä oli tosi monimutkaiset systeemit, ei meinattu millään päästä sinne uimispuolelle, eikä edes pukukoppeihin! Siivooja neuvoi meitä ja päästiin lopulta jopa uimaankin. Eipä sieltä mitään erikoista kerrottavaa ole.

Vechtassa olimme sitten noin 20 aikoihin ja lähdimme melkein heti viettämään aikaa erään pojan luokse. Oli ihan kivaa, tosin mitään suurempia ei siellä tehty.

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Muista päivistä kirjoitankin vaikka huomenna tai joskus muulloin, kun on aikaa :) !

Ja tästä päivästä: Oltiin siis normaalisti koulussa, onneksi se alkoi vasta 10:20, joten sai sentään nukkua hieman. Siellä sitten annoin tietenkin tuliaiset Eevalle ja Lattelle. Eeva oli ihana, kun se oikein ilostu ja halas mua! :3
Ei niillä kovinkaan ikävä tainnut kuitenkaan olla.



3 kommenttia:

  1. Oot niin nätti! :3
    Tosi ihana kuva missä olet sillalla :)
    Ps. Mulle tuli jotenkin tuosta hevospatsaasta mieleen Emma, lukuunottamatta sen hevosen päätä :DD

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) :3
    Joo, onhan se vähän Emma, mutta mikäs sen nimi nyt oikeesti olikaan... Se kuvaa hevosta nimeltään Warwik Rex. Oli kuuluisa!

    VastaaPoista

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)