keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Nakkakaali kutisee


Heippati :)

Eilen siis menin Jentalla maastossa. Vajaa 4 kilometriä mentiin, tosin vain käynnissä Jusun kävellessä vieressä. Oli ihan hyvä tutustuttaa Jenta uuteen maastoon ekaksi vain käynnissä. Oli siis aika kevyt päivä, mutta eipä poni siitä ollut moksiskaan.

Tänään ei ollut paljoa aikaa, jotain alle 45 minuuttia. Eikä poni edes ollut kerännyt energiaa, vaikka olikin ollut 3 päivää vähällä liikunnalla.
Tosiaan olen nyt jo jonkin aikaa ratsastanut ponia enemmän muotoon ja koittanut saada sen pysymäänkin muodossa, ja se onnistuu jo mielestäni mukavasti käynnissä ja ravissa. Laukka on jo itsessään niin suuri ongelmakohta, että siinä en ole edes kerennyt panostaa muuhun, kuin selässä pysymiseen. Ja siihen, että saisi ponin kuuntelemaan.
Nykyäänhän tuo vie jo maneesissakin, ei se niin paha ole, koska se vie ovelle, johon sen on pysähdyttävä. Kentältähän tuo ryntää pois.
Eipä se maneesissa niin suuri ongelma ole, mutta kyllä se vaatii tarkkaavaisuutta ratsastajalta, on osattava ennakoida ja aina sekään ei riitä. Jentaa on äärettömän vaikea kääntää, saati sitten pysäyttää, jos se päättää lähteä. Poni laukkaa niska vinossa vaikka 3 kilometriä, jos se aikoo olla kuuntelematta ratsastajaa (no tätä en ole vielä kokeillut, mutta).

Toisaalta, koska ponilla on maastoiltu entisessä kodissa reilusti, voi olla että se ei sitten senkään takia halua niin mielellään kulkea suljetussa tilassa. Olisi toki mukava päästä maastoon viilettämään, jos se ponille olisi mieluisampaa ja tulisi nyt vähän vaihtelua, kun ollaan vaan maneesissa ja kentällä menty.
On vaan tullut kuultua juttua, ettei ponilla jarrut toimi. Ja onhan se jo kentällä ja maneesissakin tullut joskus huomattua, niin sen(kin) takia epäilyttää vähän se maastoilu.
Toki tähän vaikuttaa myös se, etten ole itse paljoa maastoillut ja että yksin on aika tylsää. No, mutta ainakin tuohon lumeen voisi olla pehmeä tippua :D
Ja kun ei ole ketään seurana, voisi käydä mitä tahansa eikä kukaan koskaan huomaisi. Jos pahasti siis kävisi. Toki itse pelkään enemmän ponin puolesta, en halua että se loukkaa itsensä. Ja olisihan se varmasti mukavaa pysyä itsekin vielä hengissä.
Täytyy vaan rohkaista mielensä ja mennä joku päivä maastoilemaan... Ehkä?

Tänään ei kyllä ollut pahemmin jarrut hukassa, poni nosti laukan hyvin vastahakoisesti, ja sitä joutui kokoajan pitämään yllä. Toisessa kierroksessa poni oli jo selvästi innokkaampi ja otti spurtin jossain vaiheessa; oikaisi lyhyeltä sivulta, teki ihmeellisen pompun ja kaahotti eteenpäin, kuitenkin hidasti, kun pyysin.
Yhden kerran poni sai vietyä ovelle, mutta sen jälkeen otin pienen pätkän laukkaa, jotta ponille jäisi käsitys siitä ettei me lopeteta tai vaihdeta suuntaa, vaikka neiti veisikin ovelle.
Ei kyllä laukattu kun ehkä 2 kierrosta, kun aika loppui ja oli siirryttävä loppukäynteihin.

Laukassa pitäisi siis saada poni kuuntelemaan. Kääntymään, hidastamaan ja pysähtymään. Ehkäpä siinä olisi meidän tämän hetkiset tavoitteet, miten ne saavutetaan, sitä en osaa vielä sanoa. Voisi koittaa laukata ympyrällä ja tehdä muutenkin kaarroksia kentän poikki, voisi tehdä siirtymisiä.
Toki voisi myös välttää menemästä aivan ovelle/portille laukassa, tosin sekin on helpommin sanottu kuin tehty ja niin.

Tajusin taas tänään kuinka ihana poni Jentsi on. Mulla oli paha olo ja sitten menin ponin karsinaan, pidin sen riimunnarusta kiinni ja katsoin (istuin vieressä) kun se söi. Tämä laittoi turpansa polvelleni, henkäisi naamaani ja painoi poskensa poskeani vasten, aww. Kyllä tuli heti parempi olo!
Ei edes yrittänyt tänään potkia, eikä ottanut hampailla kiinni musta. (Jusun takista kylläkin, mutta ei siitä sen enempää :D )





Ps. tajusitteko otsikon ;) ?

Ihme, että sain näin paljon tekstiä aikaiseksi, kun tuntui ettei jaksaisi millään kirjoittaa. Formspring ollut ties kuin kauan täysin tyhjä, mutta ehkä te tiedätte jo kaiken kiinnostavan minusta, kun ei niitä kysymyksiä näytä tulevan :P
Kommentteja tuli kyllä yhdessä vaiheessa aika mukavasti, vaikka toki olen kiittollinen jo yhdestäkin, harvemmin niitä nyt on tullut, mutta en kyllä ole kovin usein myöskään postaillut.

Jos on jotain parannettavaa, voitte ehdottaa, mutta muistutan kuitenkin, että loppukädessä se olen minä, joka päättää muutoksista. Enkä siis aio muokata blogiani juuri sellaiseksi kuin muut haluaa, sillä tämän on oltava mukavaa minullekkin.
Eikä tuo tarkoita, että tyrmäisin jokaisen ehdotuksen heti, yhtään miettimättä. Toki mietin tarkoin toteutanko muutoksia vai en, joten jos keksitte jotain parannettavaa, niin ottakaa reilusti vaan yhteyttä! :)


3 kommenttia:

  1. Ihania kuvia<3 Saat varmasti Jentan vielä kuuntelemaan sua laukassakin kunnolla :))

    VastaaPoista
  2. kiitos :3 Juu, sitä yritetään ^_^

    VastaaPoista
  3. No hyvä, että Jenta menee jo ravissa ainakin hyvin ^_^
    Ja eiköhän se laukkakin ala sujumaan ;)
    Voihan se olla että Jenta menisi nätisti maastossa, olisihan se kiva kyllä jos olisi joku kaveri mukana :)

    VastaaPoista

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)