torstai 13. syyskuuta 2012

Hämäriä kuvia ja ratsastusta


Moi :) Aattelinpa tulla nyt nopeasti kirjoittelemaan tän päivän ratsastuksesta.

Elikkä Niina oli siis harjannut jo Jentan, kun tulin tallille. Menin vaihtamaan vaatteet ja sitten varustoin ponin, jonka jälkeen lähdettiin maneesiin.
Tein vähän sitä sun tätä, kolmikaarista kiemurauraa, kaartoja ja pysähdyksiä ja niin eespäi.
Ravissa sitten keskihalkaisijaa pitkin ja aina suunta vaihtui. Sitten vielä ympyrällä harjoitusravia.

Laukat otettiin taas niin, että pitkät sivut laukassa ja lyhyillä raviin, ja voltti käynnissä. Jenta nosti pari kertaa väärän laukan oikeeseen kierrokseen, mutta eipä se maailmaa kaatanut, uusi nosto vain.
Poni oli ihan höpsö, koska se yritti aina itse lähteä raviin ja mä taasen halusin nostaa laukan käynnistä. Pysäytinpä tuon kerran siinä kulmassa ja ponihan sitten pomppas siitä paikaltaan laukkaan XD voi pientä!
Kuitenkin tavoitteena oli tai no on ollut nyt harjoitella hieman rauhallisempaa laukkaa. Suoralla varsinkin Jenta innostuu ja menee aikas kovaa, tottakai pitää ottaa huomioon, että ponin laukka on muutenkin kiireistä, mutta kyllä mä tiedän millon se keuhkoo ja millon menee vaan omaa laukkaansa.
Tänään onnistui yksi pitkä sivu aivan loistavan hyvätahtisessa laukassa! Muut olivat vauhdikkaampia, mutteivät kuitenkaan mitään järkyttävää kaahailua.
Lopulta poni sai tahtonsa läpi ja laukkasin molempiin suuntiin kerran koko maneesin niin kovaa, kun sain ponin menemään :)
Ja kyllähän se menikin! Jenta on aivan elementissään, kun se pääsee vetämään kovaa.

Ps. kuvat on vähän huonolaatuisia, mutta ei anneta sen häiritä!




kyl o komia asento mulla ;)
minkäs sille voi jos sattuu näkemään pieniä miehiä rakentamassa kylää maneesin lattialle? :)

aijjai, ku on kaunis hymy!

täytyi tarkistaa syökö ponittaja ohjaa, kylhän se suussa oli, mut heti ku katoin, ni irrotti ihan ku mitää ei ois tapahtunu ;)
♥Rakkain♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)