keskiviikko 29. elokuuta 2012

Jatkan matkaani täällä pimeällä puolel


Moi! Päätin tulla nyt postailemaan, kun on jo himppusen aikaa edellisestä kulunut.

Elikkä siis olen nyt pääasiassa ratsastanut Jentalla kentällä, koska maneesissa on ollut tunnit. Yhtenä päivänä ratsastin vain käyntiä ja vähän ravia, koska kenttä oli semmoinen mutalöllö ettei siellä edes viitsinyt kauaa olla. Tai no säikähtihän poni jotain autoakin ja lähti pysähdyksestä suoraan jotain pukkikiitoa (Y) Melkein olinki varautunu :DD

Eilen taasen keskityin itse olemaan tyyneyden perikuva ja asettamaan ponia ympyrän keskiosaan päin, jottei se kerkeisi kytätä "pelottavia" asioita. Ja kehumaan paljon melkein joka kierroksella, kun mentiin metsän puoleisella sivulla.
Poni ei säikähtänyt kertaakaan! Ja kenttäkin oli niin hyvässä kunnossa, että pystyi ottamaan laukatkin. Tosin en ollut kovin kauaa tuolloinkaan, kun kerta meni niin hyvin :) Toisaalta voinee johtua siitä, ettei tuolloin lähtenyt kuin pari pyöräilijää. Mutta niin, olin tyytyväinen neitiin!

Tänään pääsin koulusta jo 14:25, joten kerkesin ratsastamaan maneesissa. Aluksi harjoiteltiin pysähdyksiä, niin käynnistä kuin ravistakin. Kun pysähdykset meni hyvin, otettiin mukaan peruutus. Aluksi ei peruuttanut askeltakaan, vaan lähti pyörimään, mutta lopulta peruutti ne 4 askelta jo hyvin. Mutta täytyy vielä harjoitella.
Harjoiteltiin siis sitä helppo c:1 2000 ohjelmaa.
Laukassa tosin oli vähän hieman liikaakin vauhtia, jos ajattelee kouluohjelmaan.. Eikä ponia meinannut saada millään kiinni, kun oli mennyt sen lävistäjän ja olis pitänyt mennä ravia ennen toista nostoa. Piti sitten ihan laukata päädyssä ympyrällä ja lopulta myös siinä SRS ja RSR. Lopetin sitten tietenkin semmoiseen, että saatiin lävistäjä mentyä suht. rauhallisesti.

Kuvia ei kyllä tältä kerralta ole, mutta laitan muita :) (ps. Noi missä ratsastan Jentalla on otettu semmosena kertana, että ratsastin tosi vähän aikaa, koska poni ei tuntunut liikkuvan minnekään! Kuitenkin kuvista se näyttää menneen ihan ok.)





Ps. tiedän että kannus on valahtanu paska, mutta ei välitetä siitä :D


Mä oon vähän hukassa. Jälleen. En ees viitti kertoo minkälaisii ajatuksii mun päässä on. Ehkä se tästä ainaki viikonloppuna helpottaa.
Ja silloin ehkä pääsee taas kokeilemaan muilla hevosilla ratsastusta. Täytyy vaan koota ittensä, että osaa nauttia!

2 kommenttia:

  1. Niin joo, maneesiin saa _aina_ mennä, paitsi arkisin klo 17-20.00. Ja tiistaina on 16.30-17.00 ponitalutus ja silloin ei saa myöskään mennä maneesiin. Eli vaikka joku tunti ois klo 16-17.00 maneesissa, niin sekaan vaan, ne on yksityistunteja tai paritunteja ja siellä ei haittaa jos ratsastaa samaan aikaan, kunhan vaan vähän kattoo mitä ne tunnilla tekee, ettei ole tehtävän tiellä. :) Varmaan jo tiesitkin mut aattelin sanoa ;)

    VastaaPoista
  2. Veera - niin juu :) Mä oon vaan vähän semmonen etten viitti yleens mennä, jos joku on jo, että vaikka saiskin.. Jentastakaan ei aina tiedä, kerran ei löytyny jarruja ja laukattiin melkein yhen pikkutytön päältä, joka oli talutukses shettiksellä! Se oli kyl karmasevaa.. just viime hetkellä sain jotenki käännettyy Jentaa.

    Ja joo olinki taluttamassa Miksiä eilen siinä ponitalutuksessa, oli ihan mukavaa :3

    VastaaPoista

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)