maanantai 4. helmikuuta 2013

Jentan kuulumisia ja muuta höpöttelyä

HOX; yritin tehdä lyhyen postauksen, mutta tais vähän venähtää.. Seassa randomkuvia, jotka otettu puhelimella vähän sillointällöin.

Helloo!
Tänään on ollu ihan hyvä päivä. Aamut ei ikinä oo mun vahvuuksia, koska en keksi syytä nousta sängystä (paitsi se, että on pakko) ja haluaisin oikeesti vaan nukkua. Päivätkään ei oo kivoja, koska ne täytyy kuluttaa koulussa ja joku muukin syy siihen on.
Tänään kuitenkin menin kouluun tekemään saksan kokeen, ja jo tämän jälkeen lähdin tallille. Kokeesta sai siis poistua kello 10.30, joten olin tallilla jo hyvissä ajoin. Vaikka oikeasti olisi pitänyt jäädä viettämään rehtorin läksiäisiä, mutta miks mä jäisin koululle kello 13 asti, jos siellä ei oikeesti ees tapahu mitään hyödyllistä?


Dumlemunkki, nam!
maailman parasta kakkua♥♥
Hain Jentan sisään ja päätin, että hyppäämme pitkästä aikaa! Kumpikin meistä pitää hyppäämisestä, ja nyt tiesin, ettei kukaan muu olisi aikoihin vielä tulossa maneesiin. Olin siis yksin, eli jos puomit putoilisivat, nostajaa ei olisi. Päädyinkin sitten laittamaan kaksi estettä, toinen oli suurinpiirtein polvieni korkeudella (eli siis  ei mitenkään korkea) ja toinen oli korkeampi.

Jenta oli jo alkukäynneissä oikein reipas ja virkeä, katseli esteitä korvat hörössä. Koska esteet olivat suurinpiirtein puolessa välissä maneesia (sininen R'n kohdalla ja punainen S'n kohdalla) otinkin alkuverryttelyt puolikkaalla.
Tein pysähdyksiä ja voltteja, sillä kääntyminen ja hidastaminen ovat meille niitä avain asioita, joiden toimivuus täytyy varmistaa ennen hyppäämistä.
Jenta pysähtyi aivan mahtavasti, ja kääntyi myös.

Laukkaakin otin vielä kevyessä istunnassa ja alkukohellusten jälkeen Jenta meni oikein sopivaa vauhtia. Esteitä lähestyessä poni ottaa aina enemmän tai vähemmän kierroksia, ja silloin sitä on miltei mahdotonta saada hidastamaan. Tänään ei kuitenkaan kaahoteltu aivan kamalaa vauhtia :)

Punaisella esteellä tuli vähän ongelmia, kun Jenta onnistui kerran hyppäämään esteen sekaan, ja seuraavina kertoina poni ei sitten uskaltanutkaan edes yrittää hypätä sitä (vaikka olinkin laittanut sitä matalemmaksi). Mentiin siis kaksi kertaa laukassa esteelle, tuli kielto ja minä melkein löysin itseni puomien seasta. Olisittepa vaan nähneet mun ilmeet, kun olin päättänyt etten putoa, kun ei ole kuvaajaa.
Pullistin poskiani ja ilmehdin ties miten, kun yritin pysyä kyydissä, vaikka tuijottelinkin jo suoraan alaspäin!

Päätin sitten, että lähestytään ravissa, koska yli oli joka tapauksessa päästävä. Niinpä mentiin ravilla, poni meinasi taas vähän epäröidä, mutta sanoin, että kyllä me yli päästään ja niin vaan neiti teki sellaisen loikan (lähes paikoiltaan), että oksat poies. Tämän jälkeen kehuin hirveästi Jentsiä, ja punaista estettä ei menty sitten enää yhtään kertaa.
Siniselle esteelle poni meni kokoajan epäröimättä ja innoissaan.

Oli kyllä tosi kivaa talleilla näin, kun sai aivan kaikessa rauhassa vaan tehdä juttuja Jentan kanssa, eikä tarvinnut ajatella kokoajan, että mitä jos joku toinen tulee nyt maneesiin ja täytyy muuttaa tehtävää jne.
Jenta pääsi vielä ulos syömään (uusi vihreä fleeceloimi päällänsä), ja minä itse lähdin kaupoille metsästämään Marsille syndelahjaa :)

Ps. kuvat kännykkälaatuisia.



Kuolaa ja paskaa :DD
Lauantaina Jenta oli aivan superkiva ratsastaa. Ei mitään erityisempää tehty, mutta hyvä fiilis jäi, koska Jenta kuunteli mua paremmin kuin varmaan ikinä, ja meni äärettömän rauhallisesti (ei kuitenkaan laiskasti, muttei höseltänyt). Tuntui, että pystyin itsekin istumaan laukassa, enkä vain pomppinut kuten yleensä. Paras ponny♥



Tämmönen rytmi ois mulle aika jees, eli koulussa käytäis ihan vaan nopeesti, sitten tallille, kotiin, ei läksyjä/mitään kotihommia ja niin! :) (mutta iltaa pelolla odotellessa silti)

2 kommenttia:

  1. Kiva, että Jenta oli mennyt hyvin! :) oooh, noi dumlemunkit on ihania:D Söpö uus loimi :3 ja tosi kiva postaus muutenki :--)
    -Viltsu

    VastaaPoista
  2. Viltsu - kiitos kommentistasi! :)
    Ja joo, ne on tosi hyviä :3 Plus tykkään itekin tosta loimesta, kun se on tommosen raikkaan värinen!

    VastaaPoista

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)