lauantai 24. joulukuuta 2011

Jos otat vastaan, niin saat sydämeni

Hallouta :) Hyvää joulua vaan kaikille lukijoilleni, ja tänne blogiin muuten vain eksyneille!

Mutta sitten asiaan.
Tiistaina ratsastin Aatulla, saatiin mennä vapaasti. Itse tein voltteja kaikissa askellajeissa. Tein myös pysähdyksiä ja suunnat vaihdoin etuosakäännöksellä. Aatu meni todella hyvin! :3 ♥


Perjantaina menin Severillä. Laitoin sen valmiiksi, koska Latte ei ollut vielä kerennyt tulla tallille. Poika oli nätisti hoitaessa, kuten aina. 
Laitoin myös Pisaran valmiiksi (Pinjan kanssa). 
Ratsastustuntini ei oikein sujunut. Sevu oli ollut ennen meidän koulutuntiamme leikkitunnilla, ja oli vielä sitten ihan fiiliksissä :'D Alkutunti meni kuitenkin hyvin, teimme avotaivutusta. 
Jonkin ajan kuluttua piti tehdä sulkutaivutusta pitkällä sivulla ja nostaa siitä laukka, mutta Sevu ei oikein malttanut keskittyä sulkkariin, eikä se sitä kuulemma osaakkaan, joten mun piti tehdä pohkeenväistöä.
Ei se pohkeenväistökään sujunut, kun Sevuri oli niin innoissaan, että se keuli joka toisella askeleella, eikä edes suostunut kulkemaan suoralla uralla.
Laukassa sitten olikin vauhtia - enemmän kuin tarpeeksi! Siellä me kiidettiin ja melkein jyrättiinkin lähes kaikki.. Monet tais henkensä puolesta pelätä, kun me tultiin sieltä ;) Mä aina sitten tein niitä omia kuvioitani, kun piti laukata voltti, mutta aina saavutettiin joku, joten piti vähän improvisoida. Siellä mä sitten laukkailin kahta volttia ja joskus pelkkää suoraa uraa. 
Kuitenkin tunti oli musta hauska, eikä jäänyt mitään traumoja tai tullut pettymyksen tunnetta, vaikkei sujunutkaan. Välillä näinkin ;)


Sain myös lahjan Eveltä & Merjalta :3♥ 





Tulen ehkä myöhemmin postaamaan joululahjoistani, tai sitten joku toinen päivä :)

10 kommenttia:

  1. Eikai musta otettu mitää kuvia? Ku näin Juuson ja niiden tyttöjen tähtäävän muhun, mutta tuskin ottivat kuvia? :D Saa toki ottaa, mut kysyin vaa :P Olen se joka meni Pissellä eile :P

    VastaaPoista
  2. ei ainakaan mun tietääkseni :) Tai jos ottivatkin, ni ei niistä mitään selvää saanu, kun mun kamera on aika paska jos yrittää maneesissa ottaa kuvia :P ):

    VastaaPoista
  3. kerro sitten mullekkin mitä sait joululahjaksi !=) JA HYVÄÄ JOULUA PIKKUSISKO <3

    VastaaPoista
  4. jaahas paljastit henkilöllisyytesi! Oonki jo kauan miettiny et kuka siel nimimerkin takana oikeen piileksii! :DD

    VastaaPoista
  5. mäkin olin sitä pitkään miettinyt, mut sithän se paljastukin :)

    VastaaPoista
  6. Moikka. Löysin sun blogin kun etein googlesta Severistä kuulumisia ja kun luin tätä tekstiä niin oli ihan pakko vastata. Severi on HeA:n tasoinen hevonen, tai ainakin oli kun se täältä Loimaalta lähti, entinen omistaja kisasi HeB:ta Severin kanssa viime kaudella joten se todellakin osaa tehä sulkutaivutuksia. Jännä lukea kuinka paljon "pahempaan" suuntaan hevonen on mennyt kun se on sinne myyty.. En tietenkään syytä sinua siitä. :) Mutta ainakin tuo olympioiden käyttäminen varmasti vain pahentaa asiaa, koska Severi on erittäin herkkäsuinen ja kovan kuolaimen käyttö aiheuttaa juuri noita "kuumenemisia" ja "keulimisia" koska vanhassa paikassa se ei tehnyt kenelläkään sellaista.

    VastaaPoista
  7. Juu, no itse olen ratsastanut Severillä 3 kertaa, eka kerta oli nivelillä, mutta ratsastuksenopettajamme kyllästyi parin viikon päästä katselemaan Severin touhotusta, kun ei se meinannut kuunnella ketään, niin opettaja päätyi laittamaan olympiat.
    Ja muistutan vielä ettei Sevu ole tallin hevonen, se on lainassa sen aikaa kunnes sille (ja Veikolle) valmistuu oma talli vähän muualle.

    Ja niin, minulle tuolla tunnilla ratsastuksen opettaja sanoi ettei Severi osaa tehdä sulkkaria, enkä tosiaankaan ollut ainoa joka sillä oli niitä yrittänyt, tosin saattaa olla että nykyään menee jo paremmin, koska on lähes joka päivä vähintään yhdellä tunnilla ollut.

    Ja uskoisin että nämä tuon tuntiset keulimiset oli tosiaan ihan sen edellisen leikkitunnin vaikutusta, koska muistaakseni 2 muulla kerralla ei ollut keulinut.. (vai oliko..?)

    Kyllä se nivelilläkin oli kuuma laukassa, mutten itse osaa sanoa, että oliko parempi ratsastaa nivelillä vai olppareilla.

    Tosiaan rats.opettajamme perusteli olympioita myös sillä, että siellä entisessä paikassa esteilläkin oli käytetty hackamoreja, joten "Kyllä se hevonen jotain vahvempaa tarvitsee"
    Vaikka erohan on juurikin se, että jotkin hevoset eivät toimi sillä, että laittaa kovempaa rautaa suuhun.. Enkä kyllä itsekään pyrkisi heti ratkomaan ongelmia laittamalla vahvempaa rautaa suuhun (olenko minä oikea sanomaan näin, kun laitoin omalle ponilleni olympiat..)

    Mutta siis minusta Severi on jokatapauksessa hyvä hevonen.

    Ja tosiaan, en siis voi asialle mitään, koska nykyään en edes kuulu ratsastuskoulun oppilaisiin, minulla ei ole siis minkäänlaista oikeutta puuttua muiden hevosten asioihin.

    VastaaPoista
  8. Joo, tiedän kyllä että Niemisen Sari omistaa Severin ja Veikon, olin tallilla kun hän ne tuli hakemaan.

    En oikein ymmärrä tuota "Kyllä se hevonen jotain vahvempaa tarvitsee", jos on käytetty hackamoreja? Hackamorethan ovat kuolaimettomat, ne toimii ihan erilaisesti kuin suuhun laitettavat kuolaimet. Hackamoret oli Severille siitä hyvät hyppäämisessä, että kun se on niin herkkäsuinen, se oli paljon tasaisempi ja rauhallisempi kuolaimettomalla. Tunneilla mentiin aina kolmipaloilla/baucherilla.

    Tallin opettaja ei taida olla ihan perillä näissä asioissa, sillä olympiat vain pahentaa sitä kuumumista herkkäsuisella hevosella.

    Tämä ei ole mikään hyökkäys sua kohtaan, vaan yleisesti ihmettelen tätä Sallan tallin toimintaa.. Ja harmittaa entisen omistajan puolesta, kun Severi oli oikeasti tosi kiva ja pienetkin lapset sai mentyä sillä kun oli rauhoittunut ajan saatossa.

    Mutta toivotan hyvää jatkoa sinne, en kirjoita pahalla mitään, kunhan harmitukseni jotain pitää kirjoitella. :)

    VastaaPoista
  9. jep, itsehän mietin kanssa juuri tuota, että herkkäsuinen kuin on niin kuolaimettomat voisi silloin olla hyvät, tallillamme oli Viku, ja sehän oli kuuma jne. mutta nykyään paljon parempi ratsastaa, kun on kuolaimettomat (itse en ole sillä mennyt, mutta kyllä näissä piireissä kuulee, vielä entisenä hoitajana).

    Ja uskoisin ettei opettaja ole olympioita ihan omalla luvallaan laittanut, vaan on varmasti keskustellut asiasta myös Sarin kanssa.. Tai luulisin näin, koska olis aika törkeää laittaa toisen hevoselle "vahvempia" varusteita ilman omistajan lupaa.

    Niin, kyllä ymmärrän (tai ainakin pystyn kuvittelemaan) harmituksesi, vaikkei omalle kohdalleni vastaavaa olekaan sattunut.
    Ymmärsin myös ettet kohdista tätä minuun :)

    Mutta niin, toivottavasti kuulet Severistä vielä kuulumisia senkin jälkeen, kun hän Sarille menee. (:

    VastaaPoista

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)