perjantai 2. joulukuuta 2016

Uusi hevostuttavuus ja estetunti Röllillä

Olin viime viikonloppuna moikkaamassa Taraa pitkästä aikaa. Eeti on tosiaan myyty ja siirtynyt takaisin kasvattajalleen. Tietenkään Tara ei jäänyt yksin, vaan sai uuden heppakaverin. Kyseessä on 2003 syntynyt Suomenhevostamma Kissun Hissu. Kissu on säkäkorkeudeltaan n. 148cm, mutta vaikuttaa kyllä korkeammalta kuin Tara, vaikkei todellakaan ole. On vaan massiivinen verrattuna siroon arabiin.
Otin Tarasta ja Kissusta muutaman kuvan, tosin Kissu ei oikein malttanut poseerata. Oli niin kylmä päivä ja pohjat huonoja, etten ratsastanut sillä kertaa. Joskus toiste sitten, pääasia oli kuitenkin nähdä hevoset, muut eläimet ja tietty naapuritkin.
IMG_7489

IMG_7493

IMG_7495

Keskiviikon ratsastustunnilla menin Röllillä. Tiesinkin etukäteen saavani Röllin, koska maanantaina tosiaan on estekisat, niin sain nyt kuitenkin kerran hypättyä Röpöllä ennen varsinaista koitosta.
Tunnilla harjoiteltiin suoria linjoja. Aloitettiin verkkaamalla, niin että pitkän sivun keskeltä käännettiin maneesin poikki, ja siinä linjalla oli kaksi puomia, jotka ylitettiin. Sitten jatkettiin vuorotellen vasemmalle ja oikealle.
Aluksi sain huomautuksia siitä, ettei menty suoraan, mutta asia korjaantui hetken päästä ja tuli oikein onnistuneita teitä. Tehtiin tuota verkkaa sekä käynnissä että ravissa. Laukkaa otettiin pääty-ympyröillä, Rölli nosti laukat täsmällisesti ja kulki kivasti eteenpäin.
15322535_1200675040027265_135360296_o


Tunnin rata käytiin ensin osa osalta läpi. Ensimmäinen osa oli kavaletit, jotka olivat uran sisäpuolella aika reilustikin. Reitin piti olla suora, ja asiaa vaikeutti tietysti se, että kavaletit eivät olleet kovin lähellä seinää. Hevoset kun mieluiten hakisivat vähän tukea seinästä.
Nostettiin laukka c-päädyssä, laukattiin ympyrä ja siitä lähestyttiin kavaletteja. En aluksi päässyt suoraan linjaan, vaan Rölli nojaili ja kiemurteli vähän. Kuitenkin kun tultiin viimeistä kertaa yksittäisenä nuo kavaletit, sain paljon kehuja, koska onnistuttiin tulemaan suorasti.

Seuraavaksi oli toisella pitkällä sivulla kaksi estettä suoralla linjalla. Nämä olivat lähempänä uraa kuin kavaletit, mutta eivät kuitenkaan aivan uralla. Aluksi taas tuli vähän huonompi lähestyminen, koska reitti ei tullut niin tarkasti, mutta onnistui sekin sitten.
Viimeinen osa oli pysty, joka oli "vino". Nostettiin laukka C-päädyssä, laukattiin kulman läpi ja sitten käännettiin esteelle, jonka jälkeen piti jatkaa suoraan. Tässä tehtävässä tuli vähän oikaistua aluksi.
muokr

Lopuksi kaikki nuo yhdistettiin eli tultiin ratana. Niin että nostettiin vasen laukka, kavaletit, kaksi pystyä ja kulman jälkeen vinottainen pysty. Ensimmäinen kerta meni taas vähän huonommin, tuli pientä epäröintiä ja mutkittelua. Muilla kerroilla olin jo päässyt jyvälle siitä, mitä asioita piti korjata ja tarkentaa missäkin kohtaa, joten onnistuttiin super hyvin viimeisellä kerralla. Opettaja kehuikin, että reitit olivat todella täsmälliset ja juuri noin rata pitikin suorittaa.
rölrata


Rölli oli erilainen hypätä, kun olen tottunut Mallaan, joka hyppää mitä vaan mistä vaan epäröimättä. Rölli tuntui vähän epävarmalta, sitä joutui ratsastamaan ja varmistamaan ennen estettä, että se varmasti hyppää. Ei poni kyllä kertaakaan yrittänyt kieltäytyä tai mitään muutakaan, mutta itselläni ei ollut aivan niin varma olo kuin Mallan kanssa. Rölli oli kuitenkin oikein mallikas ja kiva myös hypätessä! Saas nähdä kuinka meille maanantaina käy.
IMG_7239

IMG_7230

Ps. En ratsasta itse kuvissa.

2 kommenttia:

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)