torstai 24. marraskuuta 2016

Koulu- ja estetunteja (video)

Olen käynyt nyt kolmella ratsastustunnilla, joista en ole vielä kirjoittanut.

Viime viikon keskiviikkona oli estetunti, ja ratsukseni sattui Tupsu, 2001 syntynyt Irlannin cob ruuna. Viralliselta nimeltään Irish Hidalgo. Säkäkorkeutta löytyy 152cm.
Olinkin halunnut ratsastaa tinkerillä jossain vaiheessa, mutta koulutunti olisi varmaan ollut parempi vaihtoehto siihen. Tupsu tuntui ihan erilaiselta verrattuna ketteriin suhteellisen siroihin pikku poneihin, joilla olen tottunut ratsastamaan.
Hypättiin vinolla lähestymisellä, eli niin, että c-päädyssä laukkaympyrä, laukassa kohti I'ssä olevaa estettä ja estettä ei hypätty kohti suoraan vaan reunasta. Siitä jatkettiin A-päätyä kohti, ja kierros vaihtui oikeaksi. Oikeassa laukassa kaksi pystyä, jotka olivat vähän pitkän sivun sisäpuolella. Laitan selventävän kuvan alapuolelle.
Tupsu ei tosiaan ollut maailman ketterin hevonen, mutta yritti kyllä hyvin ja epäröimättä. Tunnista ei jäänyt kuitenkaan mikään huippufiilis, eikä Tupsu ollut minun makuuni ainakaan esteillä.
15231617_1188540401240729_1071537893_o


15182410_1188540304574072_38316614_o


tupsurata
Lauantaina menin yhden kaverini kanssa testaamaan Tiinan tallia. Siellä sai itse päättää ratsunsa listasta, johon oli merkitty valittavana olevat hevoset. Itse en tietenkään tiennyt hevosia etukäteen, joten sanoin vaan jonkun nimen ja yllätyin, kun karsinassa odotti ihan jättimäisen oloinen hevonen. Ratsukseni olin siis valinnut Kaptan, 2005 syntyneen puoliveriruunan.
Kapta osoittautui koostaan huolimatta oikein mukavaksi hevoseksi. Aluksi Kapta tuntui aivan laiskalta, ja siinä vaiheessa mietinkin, että voi ei. Onneksi Kapta kuitenkin piristyi ja siitä löytyi sopivasti vauhtia. Kapta haki herkästi muotoon ja kulki oikeinpäin suurimmaksi osaksi.
En nyt selosta tunnista enempää, ettei postaus veny tuhottoman pitkäksi, mutta Kapta oli kyllä oikein ihastuttava!
14975878_1188540537907382_1962028513_o

Eilen oli taas estetunti ja tällä kertaa minulla olikin oikein tuttu ratsu eli Malla-poni. Mallalla tosiaan hyppäsin viime estejakson kaikki 4 kertaa. Olin tyytyväinen, kun sain Mallan, koska olin jo vähän "pelännyt" joudunko menemään taas Tupsulla.
 En muistanutkaan, että Malla on aluksi niin työläs ratsastaa reippaaksi. Minulle tuli tosi kuuma jo alkuverryttelyissä. Jouduinkin ottamaan takin pois, vaikka olenkin sellainen vilukissa!
Alkuverryttelyksi mentiin puomia, jota kohti mennessä piti hidastaa. Minun ei tosin pitänyt hidastaa vaan päin vastoin saada Malla liikkumaan reippaasti eteen. Aluksi Mallan ravi on huonoa, kun se hidastelee eikä pääse rytmiin, mutta sitten kun sen saa heräämään, se löytää tahdin ja ravin laatu paranee huimasti.
IMG_7444


IMG_7440

Tällä kertaa hypättiin vähän pienempiä kuin esimerkiksi viime kerralla. Malla hyppäsi oikein hyvin ja ketterästi. Poni myöskin innostui esteistä ja oli menossa, mutta juuri sopivasti eikä kaahaillut. Vähän oli mutkittelua ja välillä askeleet ei oikein osuneet, jolloin jäin hypyistä jälkeen. Suurimmaksi osaksi meni kuitenkin ihan hyvin, eikä mitään isompia ongelmia ollut, vähän hienosäätöä kuten aina.
IMG_7472


malla


Muru oli kuvaamassa minun uudella kameralla, josta mainitsinkin jo aiemmassa postauksessa. Kamerani on siis Canon eos 100d, jonka ostamiseen vaikutti mm. videoiden automaattinen tarkennus. Kuitenkaan tuo automaatti ei oikein, ainakaan hevoskuvauksessa, ole hyvä. Onneksi on kuitenkin vaihtoehtona kuvata manuaalitarkennuksella - ja niin tästä lähtien pyydänkin tekemään.
Kuitenkin on kiva, että jotain ratsastusmateriaalia tänne blogiin nyt saatiin!

Ps. Ilmoittauduin tallin jouluestekisoihin Röllillä, vaikken ole sillä hypännyt koskaan. Opettajan mukaan Rölli kaikenlisäksi kieltelee ja pukittelee estekisoissa. Katsotaan kuinka meidän käy! Onko teidän talleilla jotain joulujuhlaa, -tapahtumaa tai -kisoja?

2 kommenttia:

  1. Hei,täällä katselemme videoita ja kuvia iskän kanssa,ihailemme ja ikävöimme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän kiva juttu! Noh, pian nähdäänkin taas ja terkkuja sinne päin :)

      Poista

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)