sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Kaikki me piilotetaan sitä mitä me oikeesti ollaan

Keskiviikkona, kun menin tavalliseen tapaan tallille, odotti tuntilistassa minua yllätys. Ratsukseni oli laitettu Iwar. Oikealta nimeltään Iwar Akvamarin on vuonna 1997 syntynyt connemararuuna. Säkää Iivarilta löytyy 140cm.
Yllätys oli mieluinen, olinkin jo salaa mielessäni toivonut, että pääsisin kokeilemaan tätäkin ponia. Nyt onkin sitten tallin kaikki ponit (paitsi pikku shettis, jolle olen jo liian iso) testattu. Hevosia taas on liuta vielä testattavana, tosin olen aivan tyytyväinen tällaisena poniratsastajanakin.
IMG_7143

Iwar oli karsinassa tosi suloinen. Katsoi hörökorvin kameraan ja oli oikein kiinnostunut ja ystävällinen. Hoitaessa ponia alkoi väsyttää ja kun varusteet oli päällä, poni ihan nukkui.
Tunnilla tehtiin kolmikaaristakiemuraa, niin että kahdessa kiemurassa oli suoristuskohdassa puomit, joiden väliin tehtiin pysähdys. Iwar oli vähän hitaamman puoleinen, mutta pysähdykset sujuivat, koska se oli ponille mieluisaa.
Alettiin tulla kolmikaarista ravissa, ja puomien välissä tuli käyntiinsiirtyminen. Iwar ei oikein olisi halunnut lähteä raviin, joten muistutin pienesti raipalla, jolloin poni ilmaisi mielipiteensä pukittamalla, mutta lähtikin siitä sitten raviin. Hassu poni. Käyntiinsiirtymiset tuli aluksi vähän töksähtäen ja meni mateluksi. Sainkin huomautuksia, että siirtymät voisivat olla pehmeämpiä ja ponin tulisi kävellä reippaasti eteenpäin. Siirtymät alkoivat sitten sujuakin hyvin.
14975839_1168530783241691_92190137_o

Seuraavaksi tehtäväksi tuli peruutukset. Pitkiltä sivuilta siis käännettiin maneesin keskilinjalle, pysähdyttiin ja peruutettiin. Aluksi Iwar poikitti takapäätään oikealle paljonkin, mutta opettajalta saatiin oikein hyvä ohje: ei kannata käyttää hirveästi pohjetta oikaistaakseen takapään, vaan käyttää oikeaa ohjaa, jotta poni suoristuu. Näillä neuvoilla peruutukset alkoivat onnistua. Pysähdyksestä piti siirtyä suoraan raviin ja sekin onnistui hyvin, kun olin tarpeeksi napakka.
Mentiin muutama kerta lävistäjällä ravilisäyksiä, saatiin Iivon kanssa tosi paljon kehuja, poni nimittäin lähti todella vaivattomasti ja energisesti eteenpäin. Ihmettelin kyllä itsekin miten hyvin poni teki lisäykset, kun olin ajatellut, että joutuisin pyytämään kovastikin, että Iwar lähtisi. Poni säilyttikin hyvin energian noiden lävistäjien jälkeen.
14975744_1168530749908361_1581306032_o

Tehtiin ravissa 10m voltti A-päätyyn  ja C-päätyyn ympyrä laukassa. Iwar nosti laukan kivasti ja siellä oli helppo istua. Sitten lisättiin laukka myös A-päädyn voltille. Poni meni tosi kivasti.
Useamman kerran tunnin aikana Iwar protestoi pikku pukilla, mutta aina sen jälkeen teki kuitenkin mitä oli pyydetty. Pukit olivat onnettomia minikokoisia, joten saivat vaan hymyn niin minun kuin opettajankin naamalle. Tunnista jäi oikein hyvä fiilis, ja mieluusti menisin Iivarilla uudestaankin!
14954264_1168530829908353_1052174326_o

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)