perjantai 9. joulukuuta 2016

Kouluratsastusta Tupsulla

Keskiviikkona meillä alkoi taas neljän kerran koulujakso. Vähän ehkä yllätti, kun huomasin että minulle oli laitettu Tupsu. Olin kyllä itseasiassa halunnutkin kokeilla koulua kyseisellä hevosella. Kerran aiemmin olen Tupsulla mennyt, mutta se oli estetunti ja siitä ei jäänyt kovinkaan onnistunut olo.

Tupsu olikin jo edellisellä tunnilla, joten en itse laittanut sitä valmiiksi tällä kertaa. Pääsin Tupsun selkään ihan maasta, ilman penkkiä (jee). Opettaja sanoi, että kannattaa vaihtaa raippa lyhyempään, jos Tupsu alkaa ikäänkuin juosta pitkää raippaa karkuun ja painaa ohjalle. Tupsu kuitenkin sieti pitkän raipan mainiosti.
IMG_7131

Tunnin aiheena oli avotaivutukset. Pitkän sivun sisäpuolella oli parissa kohtaa tötsät, joiden välistä piti ratsastaa. Aluksi vasemmassa kierroksessa, niin että linjalla taivutettiin hevosta vasemmalle. Oikeassa kierroksessa samaa tehtävää, taivutus tietenkin oikealle. Meni ihan ok.
Muutettiin tehtävää niin, että oikeassa kierroksessa tehtiin voltti ensimmäisten tötsien jälkeen ja voltilta suoralle palatessa avotaivutusta. Aluksi avotaivutukset ei olleet kovin hyviä, mutta paranivat ja alkoivat sujua kivasti.

Tehtiin samaa tehtävää ravissa, Tupsu olisi halunnut juosta - sainkin tehtäväkseni pitää hevosen hyvässä tahdissa ja rauhoittaa omaa kevennystä. Tavoitteena oli päästä käyttämään pohjetta ja että Tupsu tajuaisi, ettei pohje aina tarkoita että pitäisi mennä kovempaa eteen. Löysinkin aina välillä kivan rytmin, mutta usein jossain vaiheessa tuntui, että pakka levisi taas, tahti kadotettiin ja alkoi kiirehtiminen. Onnistuin kuitenkin rauhoittamaan tilanteen aina.
Avotaivutukset ravissa olivat vähän hankalia, senkin takia, että Tupsu välillä meinasi vaan mennä liian lujaa. Alkoivat avot sujua kyllä ravissakin, kun pääsin vähän enemmän jyvälle siitä, miten Tupsua tuossa tilanteessa piti ratsastaa.
15231659_1188540574574045_2144389010_o

15205767_1188540281240741_1491511004_o

Laukassa säilyi sama tehtävä, niin että puoli volttia ravissa, laukannosto, linjalle laukassa ja avoa tai edes ajatus avosta ja hevosen suoruus. Laukassa oli aluksi aika paljon vaikeuksia, Tupsu meni liian lujaa ja kun hidastin ja samalla pyysin avoa, se tiputti välillä raviin kesken homman. Lopuksi onneksi saatiin muutama hyväkin kerta, ei nyt ehkä avoa, mutta kuitenkin se suoruus ja ajatus avosta, mikä riittikin. Tehtiin tietysti avoja kaikissa askellajeissa samalla tehtävällä molempiin suuntiin.

Loppuraveissa löysin Tupsusta rentouden ja kivan työskentelyravin. Saatiin kehuja opettajalta, ja itsellenikin tuli onnistumisen tunne, kun Tupsu liikkui niin kivasti ja kuunteli apujani.
Tupsu haki oikeastaan koko tunnin kivasti muotoon, välillä tipahti liiankin etupainoiseksi, mutta nousi sieltä muistuttamalla. Tupsu oli yritteliäs ja ihan kiva, koulutunnilla selvästi kivempi kuin esteillä.
IMG_6893

Ps. En ratsasta itse kuvissa.

5 kommenttia:

  1. Hei, onpa nätti blogi! Tykkään kamalasti sun ulkoasusta, ja pidän myös postausten sisällöstä!
    Uusi lukija ♥ :D

    VastaaPoista
  2. Apua? Lähettikö tää sitä kommenttia??

    Mutta siis kamalan nätti blogi, jään seuraamaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tuli kommenttisi! paljon kiitoksia, minäkin seurailen sinun blogiasi :)!

      Poista
  3. Oi, miten nätti hevonen! :) Nimi on kieltämättä osuva ;) Hyvin olet selittänyt tehtävien kulun ja omia fiiliksiä, joten minusta ei haitannut, ettei kuvia juuri tältä kerralta ollut :) Olisipa meidänkin tallissa tupsujalka, mä niin fanitan näitä :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se! Ja niin onkin, valtavat tupsut on jaloissa tällä :D
      Kiitoksia, talvi ja syksy on kuvien osalta hankalaa aikaa, kun oma tuntini on aika myöhään, joten silloin on auttamatta liian pimeää. Kuvauskalustoni ei ole maailman paras, videoita toki saan tähänkin vuodenaikaan, jos vaan kuvaajan satun saamaan. Kuitenkin kuvitan aina postaukset, vaikka sitten oma ottamilla kuvilla toisten ratsastuksesta :)
      Joo, Tupsu onkin tällä hetkellä ainoa tinkeri, jolla olen mennyt. Tallillamme on toinenkin tinker, Polle :)

      Poista

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)