lauantai 17. joulukuuta 2016

Sulkutaivutuksia Röllillä

Keskiviikkona sain onnekseni mennä Rölli-ponilla. Tunnin aiheena oli sulkutaivutukset, jotka olivat minulle vieraita. En muista olenko koskaan ennemmin niitä tehnytkään.
Aluksi tehtiin siirtymisiä, niin että ravista käyntiin S ja R-kirjaimissa, aktiivista käyntiä ja sitten takaisin raviin. Rölli siirtyi tosi herkästi ja kivasti.
Otettiin laukkaa pääty-ympyröillä, Rölli nosti hienosti pyynnöstä ja laukkasi sopivan reippaasti. Röllillä on kyllä tosi kiva laukka ja muutkin askellajit, tuntuu aina kuin olisi kotiin palannut, kun pääsee tämän ponin selkään.

Sulkutaivutuksia tehtiin niin, että pitkän sivun alussa tehtiin voltti, sitten pitkällä sivulla sulkutaivutusta. Vasemmassa kierroksessa käynnissä sujui loppujen lopuksi ihan mallikkaasti. Saatiin kehujakin opettajalta. Ravissa tehtävä oli selkeästi vaikeampi, mutta sujui jotenkuten vasempaan.

Oikealle käynti meni ihan ok, ei ehkä ihan yhtä hyvin kuin vasempaan mutta kuitenkin. Ravista ei sitten tullutkaan yhtään mitään, aina kun takapää pysyi uran sisäpuolella, otsa osoitti väärään suuntaan. Silloin kun päätä sai käännettyä, poni suoristui ja takapää tippui uralle. Lopuksi Rölli rupesi kiirehtimään, joten otin sitten loput sulut käynnissä. Aika kului jotenkin tosi nopeasti, yhtäkkiä huomattiin että kello oli jo yli kahdeksan, vaikka tunnin pitäisi loppua tasalta. Ei siis enää laukattu tehtävän jälkeen, vaan otettiin loppuravien kautta käyntiin.

Oli kyllä ihan hyvä vain, että käytettiin aikaa käyntityöskentelyyn nyt kun kyseessä oli uusi ja vähän vaikeampi asia. Ensi kerralla jatketaan sulkutaivutuksien parissa, toivottavasti saan ratsukseni silloinkin Röllin.
15631217_1219128208181948_1400158340_o

15628999_1219128191515283_1625961542_o

4 kommenttia:

  1. Kivan kuulosesti teillä ainakin meni! Rölli on muutenkin tosi kivan olonen heppa, jos kävisin Cavallossa, haluaisin tuolla mennä :)
    Itse olen mennyt vain avoja, väistöjä kaikissa askellajeissa ja vaihtoja, joten sulkujakin olisi tosi kiva kokeilla jossain vaiheessa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ekaksi kerraksi ihan hyvin! Rölli on kyllä tosi kiva, osaava, nöyrä ja kevyt ratsastaa. Koulutunneilla kyllä ehdoton suosikkini (ja monen muunkin) :)
      Olethan sitten jo paljon kaikenlaista tehnytkin! Varmasti pääset vielä niitäkin kokeilemaan. Cavallo on kiva paikka, kun siellä tehdään monipuolisesti kaikenlaista! Kiitos kivasta kommentista :D

      Poista
  2. Ihana poni! 😍 Ja ihana on myös sinun blogisi. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, Rölli on paras :) kiitos kivasta kommentista! 😊

      Poista

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)