torstai 25. elokuuta 2016

Ratsastustunti Vertillä

Olin taas eilen ratsastustunnilla ja menin tällä kertaa Vertillä, joka on 2003 syntynyt torinhevosruuna. Säkäkorkeutta Vertillä on 158cm. Postauksen kuvat otin ennen meitä olevalta tunnilta, eli en ratsasta kuvissa itse.

Tehtiin aluksi pääty-ympyröitä kaikissa askellajeissa, sain ohjeeksi herätellä Verttiä, koska se oli vähän laiskemman oloinen. Aloitettiin tekemään tunnin varsinaista tehtävää eli C-päädyn ympyrällä pyydettiin hevosia menemään oikein hitaasti ja pienillä askelilla, A-päädyssä ympyrällä mentiin reippaasti isoilla askelilla ja urat mentiin normaalissa tahdissa. Mentiin ensiksi oikeaan kierrokseen. Askelten pienennys oli tällä kertaa helpompaa, koska Vertti meni mieluummin hitaammin kuin nopeammin.
sensu1

Tehtiin samaa tehtävää myös ravissa. Aluksi en oikein onnistunut, mutta hetken kuluttua alkoi sujumaan ja Vertti ravasi niin hitaasti, että meni melkein käyntiä. Muutaman kerran ravi hidastuikin liikaa ja Vepe siirtyi käyntiin, se ei haitannut, täytyi vaan pyytää uudestaan ravia. Sainkin opettajalta paljon kehuja. A-päädyn ympyrä oli haastavampi myös ravissa, mutta mielestäni onnistui ihan hyvin loppujen lopuksi.
Lopuksi lähes samaa laukassa eli C-päätyyn pienempi ympyrä ja A-päätyyn oikein iso ympyrä, urat harjoitusravissa. Opettaja huomautti minulle liian pitkistä ohjista, jotka vaikeuttivat tehtävän onnistumista, joten lyhensin ohjia ja huomasin itsekin, että tehtävä helpottui. Laukassa A-päädyn ympyrä tuotti enemmän ongelmia, ei niinkään vauhdin ja koon suhteen, mutta Vertti ei oikein kuunnellut ulkopohjetta, joten ympyrältä urallepaluu meni huonosti.
Myös vasempaan kierrokseen tehtiin kaikissa askellajeissa tuota tehtävää, eikä kumpikaan kierros ollut tällä kertaa minulle mitenkään erityisen vaikeampi. Tosin vasemmassa laukassa sain huomautuksen katsella Vertin ulkokorvaa, jotta istunta olisi oikeanlainen.
IMG_6884

sensu2

Sitten kevenneltiin hevoset tehden itsenäisesti ympyröitä ja mitä halusikaan. Vertti oli ihan kiva, kulki helposti oikeinpäin ja teki kaiken pyynnöstä. Vähän vaikeutta toi laiskuus, koska olen tottunut enempi meneviin hevosiin. Onneksi Vertti ei kuitenkaan ollut erityisen laiska. Karsinassa tunnin jälkeen Vepe oli ihan väsynyt, melkein nukkui. Se pääsi kuitenkin vielä pihalle piristymään.
14087347_1097697070325063_141098709_o

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)