keskiviikko 17. elokuuta 2016

Kauden ensimmäinen ratsastustunti

Olen aloittanut ratsastustunneilla käymisen ratsastuskoulu Cavallossa. Ratsastan keskiviikkoisin.
Tänään oli syyskauden ensimmäinen tunti, ja ratsukseni sain Imbu-nimisen puoliveritamman. Imbu on syntynyt 1991 ja säkäkorkeutta sillä on 158cm.
Karsinassa Imbu oli oikea hapannaama-mummeli. Kovasti esitti näykkivänsä ja luimisteli. Mummelilla oli kuitenkin jo pitkä ja kutiseva karva - korvat menivätkin höröön ja alahuuli alkoi lerpattamaan, kun harjaus tuntui siitä niin kivalta.

Tunnilla teimme loivaa kiemuraa ja pääty-ympyröitä. Käynnissä Imbua piti vähän herätellä, jotta se liikkuisi paremmin eteen. Mentiin tehtävää oikeassa kierroksessa ravissa niin, että loivalla kiemuralla tehtiin voltti keskellä vasemmalle ja siitä ei jatkettukaan kiemuraa loppuun, vaan ratsastettiin suoraan, mutta asetettiin vasemmalle. Imbua sai aika paljon pyytää pohkeella myötäämään kyljistään. Samaa tehtävää tehtiin vasemmassakin kierroksessa, mutta oikeaan sujui paremmin.
Sitten tehtiin ravissa normaalisti kiemura, ravattiin pääty-ympyrä ja c-päädyssä laukattiin ympyrä, sitten raviin ja kiemuralle. Laitan tähän havainnollistavan kuvan, jossa oranssi kuvaa laukkaa ja ruskea ravia.
tuntikuva

Lopuksi laukattiin vielä molempiin suuntiin pääty-ympyrällä siten, että puoli ympyrää mentiin harjoitusravissa, nosto ja puolitoista ympyrää laukassa. Imbu ennakoi aika paljon laukkaa ja jännittyikin hieman ennen nostoa, kun tiesi mistä on kyse. Laukassa mummeli oli oikein reipas.
Kevenneltiin hevoset vielä tehden itsenäisesti esim. kiemuroita, ympyröitä jne mitä halusikaan. Loppuraveissa vauhtia ja virtaa Imbusta löytyikin, mutta tajusi se rauhoittuakin sitten.
Nyt saatte tyytyä pariin huonolaatuiseen puhelinkuvaan.
14045325_1090306461064124_762854390_o

14012545_1090306587730778_1042061258_o

3 kommenttia:

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)