keskiviikko 3. elokuuta 2016

Ratsastustunti Maijalla

Olin eilen Sailan tallilla ratsastustunnilla Katriinan kanssa. Marsikin oli tullut tapaamaan minua, joten hän sattuikin sopivasti kameran taakse.
Minä sain ratsukseni Maijan, joka onkin minulle (ja blogiani pidempään seuranneille) jo tuttu hevonen muutaman vuoden takaa. Maija on 19-vuotias suomenhevostamma. Katriina sai valita kahdesta hevosesta, ja päätyi menemään Nallella.
Maija oli haettu jo sisään, mutta menimme Katriinan mukaan hakemaan Nallea. Sitten aloimme laittaa hevosia valmiiksi.

Tunnilla tehtiin ensiksi käynnissä voltteja jokaiselle sivulle. Meni ihan hyvin, vaikka en tälläkään kertaa osannut oikein ratsastaa Maijalla. Poni oli kuitenkin sopivan reipas ja suhteellisen kuuliainen.    Ravissa mentiin tehtävää niin, että pitkillä sivuilla voltit harjoitusravissa ja lyhyillä kevyessä ravissa. Maija asettui ihan kivasti suurimmaksi osaksi, lisäksi sillä oli oikein mukava ravi. Maija painoi sisäohjalle aika paljon ja sainkin ohjeeksi tehdä puolipidätteitä, jotta se nousisi ja kantaisi itse itseään paremmin. Olisi myös kannattanut hellittää ohjasta, koska sormeeni tuli kipeä rakko, vaikka minulla oli hanskat. Maija ei olisi aina oikein halunnut kuunnella ulkopohjetta, joten kääntyminen oli hetkittäin vähän viiveellistä.
IMG_6859

IMG_6737

IMG_6755

IMG_6756

Laukassa tehtävä meni siten, että harjoitusravissa päätyyn ympyrät ja pitkän sivun alussa laukannosto, pitkä sivu laukkaa, sitten takaisin raviin. Maija oli tosi reipas aina kulman lähestyessä, koska halusi laukata. Ympyröillä se kulki kivasti eikä oikeastaan kaahannut ollenkaan. Laukkaosuus sujui kivasti, laukka nousi heti pyynnöstä ja oli rauhallista. Maija myöskin siirtyi pehmeästi takaisin raviin heti pyynnöstä. Laukka oli tasaista, joten siellä oli helppo istua.

Maija oli oikein mukava ratsu, eikä ikä painanut kyllä ollenkaan! Kiitokset kuvauksesta ja muusta seurasta Marsille, oli kiva nähdä pitkästä aikaa. Ja myöskin Katriinalle samat sanat (paitsi ei se kuvaus tällä kertaa).
IMG_6783

IMG_6815

IMG_6853

IMG_6725
Kazzu ja Nalle


2 kommenttia:

  1. hyvejä kuveja ;D ole hyvä vain kaikesta haha (((: toivottavasti näkyillään taas pian :3
    t. marsi [luin tän vasta nyt D: ]
    c:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niinpä :D ja toivottavasti niin! :3 parempi myöhään ku ei milloinkaan :D

      Poista

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)