tiistai 30. elokuuta 2016

Mäntsälän ratsastuskoulun avajaiset ja ratsastelua

Oltiin Kazzun kanssa lauantaina Mäntsälän ratsastuskoulun avajaisissa. Pidin siitä, että avajaisissa esiteltiin hevoset ratsain, ei tosin ihan jokaista, mutta suurin osa.
Oli sekä kouluratsastusesityksiä että yksi este-esitys, jossa tosin hyppäsi vain yksi tallin opettajista. Koulunäytöksissä esiintyi edustusryhmän jäsenet (oppilaat) sekä kouluratsastuksenopettaja. Oli kauhean tuulinen sää, joten esitykset olivat maneesissa, mutta onneksi oli kuitenkin aika valoisaa, niin jotkut kuvatkin onnistuivat ihan hyvin.
Avajaisissa oli myös yllättävästi ilmaista kärryajelua ja talutusratsastusta, ei kyllä menty kumpaankaan, mutta moni muu varmasti meni.

Tänään olin naapurissa ja harjattiin ensiksi Tara, joka oli aika savinen piehtaroituaan mudassa. Varusteet niskaan ja kenttää kohti. Tara vaikutti terävältä ja reippaalta aluksi, mutta ravissa se alkoi hidastella ja sitä sai pyytää eteenpäin ettei se pudottaisi käyntiin.
Tein isoja pääty-ympyröitä ravissa ja käynnissä, lisäksi käynnissä pysähdyksiä, jotka sujuivat erinomaisesti. Tarpsu pysähtyi heti pyynnöstä ja jaksoi seistä paikoillaan tosi hyvin. Jossain vaiheessa Tara rupesi kiihdyttämään ja yritti tarjota laukkaa, vaikka tarkoitus oli vaan ravata. Kerran neiti saikin jonkun ihme päähänpiston ja alkoi pomppia sinne tänne viskellen päätään. Sen jälkeen ravattiin vielä ihan normaalisti ja rauhallisesti muutama kierros ja sitten lopetettiin hyvillä mielin.

Tara talliin, varusteet pois ja Eeti harjaukseen. Laitettiin Eetille suitset ja siihen päälle riimu, ja lähdettiin pihalle. Nousin selkään ja lähdettiin liikkeelle. Mentiin tällä kertaa ihan piharinkiä muutama kerta, sekä metsätarhan edustalle puomeista tehtyä kujaa.
Ratsastajan apuja harjoiteltiin tälläkin kertaa, eli taluttaja oli vain henkisenä tukena. Eeti kääntyi, pysähtyi ja lähti liikkeelle tosi hyvin pyynnöstäni, ihan kuin vanha tekijä! Paljon kehuja, muutama nami ja ponit takaisin tarhaan.

Laitan tähän nyt kuvia avajaisista, koska nyt ei ole uusia kuvia Tarasta ja Eetistä.
IMG_6928

IMG_6962

IMG_6938

IMG_6975

IMG_6984

IMG_6999

IMG_7019

IMG_7044

IMG_7078

IMG_7092

IMG_7086

IMG_7088

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)