torstai 2. lokakuuta 2014

Mä lupaan olla tääl sua varten


Heips. Blogin ulkoasu on vaihtunut syksyisemmäksi, mitäs pidätte? Vähän kyllä taas teki pahaa, kun Jenta joutui siirtymään pois bannerista. Nyt sitä koristaa blogin "uudet" kaviolliset päätähdet arabitamma Tara ja vuonohevostamma Eeti.
Mutta juu, mennäänpä nyt kuulumisiin.

Viikonlopun olin taas pohjanmaalla murun luona. Aluksi oltiin hetki pajassa, kun siellä oli Volvon rassaaminen kesken, sitten taidettiin taas vaan viettää aikaa tekemättä hirveenä mitään.

Lauantaina katsottiin Fast & Furious 5, oli kyllä ihan kiva leffa, vaikka aluksi epäilyttikin. Illasta mentiin kaupungille hummaamaan, toisinsanoen ajeltiin ja juotiin vähän vettä vahvempaa. Oli hyvää seuraa ja tosi mukava ilta/yö kaikinpuolin.

Sunnuntaina nukuttiin aika pitkään, noustiin varmaan siinä 16 aikoihin, ja mun piti lähtee ajamaan kotiin 18 aikoihin (tosin en tietenkään päässyt ihan niin aikaisin liikkeelle), joten ei ihan kauheesti mitään keretty tekemään, mutta ei sekään haitannut.

Näin myös Kazzua tässä yksi päivä, tehtiin samaa kuin melkein aina, eli hän laittoi mun hiukset ja sitten katseltiin hauskoja videoita ja juteltiin vaan, oli jees.
WIN_20140929_185413

Tiistaina oli aika mennä moikkaamaan Taraa ja Eetiä. Käytiin Taran kanssa vähän eri reitillä ensiksi ja sitten sieltä tultua mentiin tuttua tietä. Tein taas taivutuksia ja pysähdyksiä alkuun, että Tara tulisi enemmän kuulolle. Kuitenkin ihan tavan mukaan tamma oli alussa malttamaton ja kiireinen. Ravissa mentiin reippaasti, pää taivaissa ja pidätyksiin Tarpsu vastasi viskomalla päätä protestiksi, mutta hiljensi kyllä pyynnöstä sitten nätisti.
Laukan Tara nosti taas hienosti jo kun pelkästään sanoin "laukka". Laukka oli ensiksi hyvinkin reipasta, mutta kerta kerralta poni malttoi paremmin ja laukasta tuli rauhallisempaa. Siirtyi myös hienosti raviin pyynnöstä.

Tein voltteja käynnissä pihalla, Tara taipui pääosin hyvin. Menin myös puomeja käynnissä ja sitten kokeiltiin taas estettä. Tarpsu oli selvästi tajunnut nyt mikä on homman nimi, sillä tällä kertaa tuli vain yksi pudotus (viimeksi päästiin kai vain kerran puhtaasti). Kerran Tarpsu myös ihan ponnisti ja hyppäsi, vaikka pääosin mentiinkin ihan vaan jalkoja korkeammalle nostamalla. Ei tullut juurikaan kolautuksia edes.
Tara oli nyt selkeästi innostuneempi estetouhusta, ja huomasin pientä kuumenemistakin. Jokaisen ylityksen jälkeen tamma sai vuolaat kehut. Mentiin monipuolisesti, niin että pari kertaa peräkkäin estettä, sitten vähän maastoon ja maastosta pihalle tultua voltti, jonka jälkeen puomeja pariin otteeseen ja sitten taas esteelle.

Tälläkin kertaa Tara parani hirveästi loppua kohden ja oli oikein miellyttävä ratsastaa. Tarpsun ravissa on ihan mahdoton istua, jos neiti vaan juoksee, mutta heti kun se jaksaa keskittyä, myödätä niskasta ja pyöristää selkää, onnistuu istuminenkin sata kertaa paremmin.
Tara on kyllä ihan mahtava!

Ratsastuksen jälkeen vietiin Tara talliin syömään ja otettiin Eeti käytävälle harjan leikkaukseen. Minä pitelin heinäkassia vauvaponin nenän edessä sopivalla korkeudella ja omistaja sai sitten siistittyä harjan.
Jusu oli myös käymässä, joten kuvista kiitos hänelle.
IMG_1673

IMG_1676

IMG_1684

IMG_1685

IMG_1691

IMG_1692

2 kommenttia:

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)