perjantai 17. lokakuuta 2014

Maailma tarvii esikuvii, mä en oo yks niistä


Moi taasen kaikille. Mulla alkoi syysloma viime perjantaina ja samana päivänä Kazzu ja Ninde tuli meille viettää mun etuaikaisia synttäreitä (oikeesti mulla on synttärit vasta viikon päästä, 24.10).
 
Laulettiin singstaria, juteltiin, katseltiin telkkaria ja illemmalla pelattiin kuumaa naista juomapelinä. Oli kyllä kivaa viettää pitkästä aikaa koko viikonloppu yhdessä tyttöjen kanssa, sai hyvin vaihdettua kuulumiset ja verestettyä vähän vanhojakin muistoja.


Maanantaina kävin lahdessa moikkaamassa siskoa ja hänen lapsiaan. Tuli tietty kierreltyä vähän kaupoissakin, mukaan tarttui mm. kaiuttimet koneeseen ja The Sims 4, jota pelasinkin samana iltana 5 tuntia putkeen :D

IMG_1764

IMG_1778

IMG_1779

IMG_1786

IMG_1790

IMG_1788



Keskiviikkona vietin aikaa Ninden kanssa kylällä, oltiin tapamme mukaan cittarissa ja juteltiin vaan. Sattui taas niin, että joku random mummeli tuli taputtelee mua selkään naureskellen ja tokaisi samalla "meinaatko saada töitä noilla vaatimuksilla?" enkä kyllä tajunnu, että miksi ihmeessä, kun ei ees mistään töistä Niinan kanssa puhuttu. Mentiin myös Kazzun kuviksen tunnille.

Illemmalla menin tallille. Tara ja Eitri olivat jo aitauksen portilla odottamassa, kun mentiin hakemaan niitä. Harjattiin Tara karsinassa ja sitten otettiin se käytävälle varustukseen. Tara oli oikein mielellään lähdössä töihin.
Ratsastin taas ekaksi meidän kodin takaa kulkevaa reittiä. Tein paljon siirtymisiä, Tara oli jo alusta asti hyvin kuulolla. Olin ihan varma, että viimeistään raviin siirryttäessä pää kohoaa taivaisiin ja neiti alkaa vaan kaahottaa eteenpäin, mutta tällä kertaa niin ei käynytkään. Tara siirtyi raviin hyvin, kuten aina, ja nyt se jopa oli heti paremmassa työskentelymuodossa eikä mitenkään viskellyt päätään.
Otin käyntiin siirtymisiä, tosin aluksi jarrutusmatka oli taas aika pitkä, kun ponittaja vaan hidasti ravia, eikä olisi siirtynyt käyntiin. Lopulta siirtymiset parani.

Ekassa laukannostossa tuli ihmeellistä hyppypomppuloikkaa ja aattelin, että laukoissa saakin sitten näemmä tehdä tänään enemmän töitä kun normaalisti. Pään viskominen alkoi, kun yritin saada siitä ekasta laukasta siirtymään ravin kautta käyntiin, mutta kyllä se hidastus sieltä onneksi melko nopeasti tuli kuitenkin. Sitten uusi nosto ja yllättyminen siitä, että tahti pysyi rauhallisena ja pystyin itse säätelemään sitä. Samoin siitä ettei Tara nostanut päätään kertaakaan taivaisiin.
Loput laukat sujui myös erityisen hyvin.

Sitten lähdettiin takaisin pihalle, jossa mentiin puomeja pari kertaa, ne sujuivat mainiosti. Työskentelin vielä ravissa pihatiellä. Harjoiteltiin vielä estettäkin, tänään oli jo korotettu sen verran, että Taran piti ponnistaa päästäkseen yli.
Aluksi Tarpsu ei ihan tajunnut, ettei yli pääsekään enää vaan vähän nostelemalla jalkoja, mutta muutaman yrityksen jälkeen päästiin este puhtaasti! Tara sai paljon kehuja ja sitten ratsastin tiellä loppuravit ja -käynnit, jonka jälkeen neiti pääsi karsinaan syömään. Tara oli oikein hieno taas tänään!

Eeti sai sitten tulla käytävälle ja harjoteltiin taas kahdeltapuolen kiinnioloa. Tälläkin kertaa oli tylsää seisoa vaan paikallaan, ja aika paljon Eeti seilasikin. Kun poni seisoi jonkin aikaa nätisti paikallaan, pääsi se karsinaan syömään.
Oli mukava tallipäivä taas.

IMG_1796

IMG_1798

Tallilta lähdin vielä mummolaan, jossa sitten maisteltiin vähän viinaa ja katsottiin tv'tä. Tänään käytiin mummin kanssa mun kummitädillä ja sitten sieltä tulin kotiin ja huomenna lähden pohjanmaalle.
Joo, no seuraavaan kertaan sitten vaan!

IMG_1799

IMG_1802

IMG_1806

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)