lauantai 25. toukokuuta 2013

So why the fuck are you looking at me?


Hello! Täällä taasen. Paljon olis kuvia tarjolla, mutta en nyt kaikkia tähän laita, että jaksatte toivottavasti katsella edes nämä.

Kauhee tää mun postaustahti nykyään, pitäisi varmaankin ryhdistäytyä... Mutta mulla on kyllä omat syyni siihen, miksi en aina jaksa postailla/tehdä oikein muutakaan. Mut joo, ei mennä siihen nyt.

Sanon vaan, etten oikein muista, mitä milloinkin tässä melkein viikon aikana on tapahtunut.
Jentalla olen (ainakin kuvista päätellen) mennyt sekä kentällä että maneesissa. Tänäänkin itseasiassa menin kentällä, ja Lentsikka oli oikein kivsu. Vähän itsellä meinasi hermot mennä, kun jokin kana fasaani kokoajan tuli kentälle, mutta onneksi Jenta ei sitä säikkynyt, vähän tietty ihmetteli.
Kuitenkin, tehtiin kolmikaarista toiselta pitkältä sivulta, ja toisella sitten tehtiin siirtymisiä. Lyhyillä sivuilla tehtiin pääty-ympyrät. Poni kuunteli erittäin hyvin, eikä tosiaan säätänyt omiaan.

Laukkaa otettiin aluksi niin, että nostettiin se pitkälle sivulle mentäessä ja laukattiin pitkä sivu ja lyhyelle vielä pari ympyrää, sitten käynnissä toinen pitkä sivu. Jenta oli ihan ok, mutta sitten kun muut hevoset tulivat kisoista ja oli vähän hälinää tallipihalla, niin ponin keskittyminen tehtävään vähän herpaantui, ja päätinkin sitten laukata siellä päädyssä ympyrällä ja hakea vähän rauhallisempaa tahtia.

Vasempaan kierrokseen laukattiin keskiympyrällä, tässä Jentsi olikin jo huomattavasti keskittyneempi eikä vaan koettanut kaahoilla omiaan.
Tästä(kin) ratsastuskerrasta jäi kyllä positiivinen mieli.
(Ratsastuskuvat eivät ole tältä kerralta)

IMG_2397

IMG_2398

IMG_2399

IMG_2407

IMG_2410

IMG_2413

IMG_2421

IMG_2424

IMG_2426

IMG_2428

IMG_2431

IMG_2435

IMG_2438

IMG_2442

IMG_2447

IMG_2449

IMG_2453

IMG_2461

Haluan vielä kertoa torstain ratsastustunnista, joka meni erittäin hyvin! Aiheena oli temponvaihtelut. Tehtiin siis niin, että käynnistä pitkille sivuille kolme pysähdystä, lyhyille ympyrä. Ravissa tehtiin käyntiinsiirtyminen aina yhden kerran/pitkä sivu. Ympyrät edelleen lyhyille.
Sitten alettiinkin tehdä niitä temponvaihteluita niin, että ympyrällä piti valmistella lisäys, ja suoralle mentäessä sitten hanaa. Jentsi sai kehuja, kun kuulemma lähti oikein hyvin kauhomaan jaloillaan.

Tehtävää muutettiin, ja piti siis ympyrällä saada poni ravaamaan lähes paikoillaan hetken, ja sitten normaalissa temmossa. Uralle tultaessa lisäys, S & R kirjaimessa taas hitaasti jne.
Jenta oli kyllä reippaalla päällä, ja aluksi mun pitikin ottaa parit pysähdykset ja peruutukset, kun ei meinannut mennä hidastavat avut yhtään läpi. Lopulta ponny oli kuitenkin hyvin kuulolla.

Laukka vähän kauhistutti etukäteen, kun tehtävänä oli laukata pääty-ympyrä normaalisti, valmistella lisäys, ja uralla sitten kaasu pohjaan, päätyyn ympyrä, jossa hidastus normaaliin tempoon ja ennen toista pitkää sivua käyntiin.
Kuten arvelinkin, Jentalla ei ollut mitään ongelmaa kovaa menemisessä. Poni kuitenkin yllätti, ja kuunteli hyvin pidätteet, eikä vaan jäänyt rallittelemaan!
Loppuraveissa saatiin Jentsin kanssa tosi paljon kehuja, sekä tallinomistajalta että opettajaltamme, molemmat heistä suosittelivat meitä menemään vuoniskisoihin. (Oikeastaan tallinpitäjä sanoikin, ettei mulla pitäis olla enää mitään vastalauseita) :33 Kyllä vaan tuli hyvä olo, kun täällä ilmiselvästi uskotaan mun ja Jentan kykyihin.
Ja ei siis kummiskaan olla menossa vuoniskisoihin, koska itselläni ei vielä ainakaan varmuus ja usko omiin taitoihin riittäisi sellaiseen.

IMG_2506

IMG_2547

IMG_2549

Pahoitteluni pitkästä postauksesta, toivottavasti edes joku jaksoi lukea :))
ps. 

6 kommenttia:

  1. Awws Jenta menee tosi hyvin noissa kuvissa!

    VastaaPoista
  2. Mukava postaus.
    Ja nuo kuvat on ihanan valosia ja selkeitä jotenki :)
    Ja onhan se varmaan mahtava kuulla, että suositellaan edes johonkin vuoniskisoihin :3 !

    VastaaPoista
  3. Viltsu - kiva, että tykkäsit. Ja kiitoksia (:
    Totta, mutta jos nyt ensin uskaltautuisi edes kotikisoihin, ennen kuin lähtee valloittamaan muita kisakenttiä :DD!

    VastaaPoista
  4. Tulkaa ihmeessä vuonismestaruuksiin! Vaikka johonkin ihan helppoon luokkaan :) Jenta kertoi mulle, että se haluaa osallistua ;) http://jauhokuono.kuvat.fi/kuvat/Sekalaista/Omat+ja+muiden+koirat/Sekalaista+sälää/jenta.jpg

    VastaaPoista
  5. marjo - ei me kyllä ainakaan vielä tänä vuonna uskaltauduta.. :c

    Hihii, söpö Jenta, ihan hassu :33

    VastaaPoista

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)