torstai 14. maaliskuuta 2013

Estetunti Amandalla! (+ Jentalla ratsastelua)


Moi!
Tulinkin jo postailemaan, koska tuli vaan niin hyvä fiilis tämänpäiväisestä ratsastustunnista, että pakko nyt päästä tänne siitä kirjoittelemaan heti.

Eli siis kävin koulun jälkeen ratsastamassa Jentalla. Poni oli aika säikyllä päällä, sillä jo karsinassa ollessaan hypähteli kuullessaan pieniäkin ääniä. Ajattelinkin jo vähän turhautuneena, että mitähän tästä nyt sitten tulee.

Päästiin maneesiin, ja jo alkutalutuksessa Jentsikka säikähti tuulen ääntä ja meinasi ottaa jalat alleen, muttei kuitenkaan tehnyt muuta kuin hyppäsi selkäni taakse XD Voi pientä!
Ratsastuksessa keskityin sitten saamaan ponin huomion itselleni, tehtiin siis suunnanvaihtoja, siirtymisiä ja parit pohkeenväistötkin.
Jenta oli kyllä yllättävän kiva sitten, eikä säikkyillyt sen pahemmin, mitä nyt parisen kertaa vähän jotain yritti säntäillä, mutta tuli kyllä hyvin nopeasti takaisin kuulolle. (tähän nyt aiheeseen liittymättömiä kuvia)




Menin sitten kotiin ehkä puoleksitoista tunniksi, söin, siivosin vähän, hutaisin läksyjä ja kävin pikaisesti koneella. Tämän jälkeen lähdettiinkin Jusun kanssa takaisin tallille.
Tiesin jo ennestään, että menisin Amandalla ja olisi estetunti. Olin aika innostunut ja jännittynytkin, sillä olen aina halunnut mennä Amandalla, ja nyt pääsinkin hyppäämään sillä.

Amanda oli kiva hoitaessa, ja selästäkin tuntui heti aluksi tosi miellyttävältä. Mentiin muuten jumppasarjaa, ja korkein este oli sitten lopulta 85cm. Ei menty nyt korkeempaa, kun kuitenkin keskityttiin rytmiin ja jumppasarjaan, eikä niinkään siihen korkeuteen.

No joka tapauksessa, kuten mainitsinkin alussa niin tunnista jäi mulle tosi iloinen fiilis, olisin voinut vaan jatkaa sitä hyppelyä, kun ponikin tuntui itselle sopivalta!
Mä sähläsin kyllä aikalailla, nimittäin meillä oli aika jyrkkä käännös ennen sitä sarjaa, ja itse olin kovin epävarma siitä, että nouseeko oikea laukka ja kerkeänkö kääntää ja näin. Epävarmuuteni johdosta, en sitten aina pystynytkään kääntämään, koska olin varma ettemme pääse tarpeeksi tiukkaa käännöstä.
Onneksi opettaja kuitenkin suhtautui myötämielisesti siihen, että pari kertaa tein voltin ja otin uuden lähestymisen. (En siis tietenkään joka kerta, kyllä me mentiin useimmiten ihan sillä ekalla yrittämällä jo oikea reitti ja näin, mutta kyllä nyt voin myöntää, että itse tuli sähläiltyä parisen kertaa)

Tunnin jälkeen opettaja vielä sanoikin, että mulla ja Amandalla meni hyvin :3



2 kommenttia:

  1. Joo'o et sitte yhtään järkevämpää kuvaa meistä löytäny!? :DDD
    t.emma

    VastaaPoista
  2. Emma- en tosiaankaan (; mut toi oli vaan nii hieno, ku moon pallo XDDD!!!

    VastaaPoista

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)