lauantai 30. maaliskuuta 2013

Ei oo aina helppoa elää omaa unelmaa~


Heypsiis!
Täällä taas, tällä kertaa ihan perinteisesti tekstin ja kuvien kera.

Eilen Jolana oli ratsastamassa Jentalla. Neiti poni päättikin olla mahdollisimman hankala, ja yhdessä vaiheessa kyttäsi varmaan maneesin jokaista kohtaa. Jolana oli kuitenkin sitkeä, eikä luovuttanut, joten lopulta Jentsi alkoikin kulkea ihan kivasti, pysyi ympyrällä eikä juuri turhia säheltänyt.
Laukatkin meni ihmeellisen hyvin, mitä nyt kerran poni teki jonkin koikkaloikan.







Tänään menin tallille jotain 15 jälkeen ja aloinkin siivoamaan kaappia. Jotenkin tuntui ettei tavarat meinannut millään mennä mihkään järjestykseen, mutta onneksi lopulta kaikelle löytyi paikkansa.
Menin sitten hakemaan Jentaa aitauksesta, poni olikin peränurkassa kuuntelemassa maneesista kuuluvaa musiikkia (mutta kun kutsuin, niin tuli heti luokseni) :33
Hetki söpöiltiin siinä ennen kuin lähdettiin tallia kohti. Harjasin Jentan sitten ilman mitään kiirettä ja ihan tosi huolella.

Pitkästä aikaa menin kuolaimettomilla suitsilla ja ilman satulaa. Aluksi talutin Jentaa pari kierrosta, otin peruutuksia (sekä edestä, että vierestä), kääntymisiä (kääntyi tosi hyvin, ei tarvinnut kuin mennä seisomaan kääntämispaikalle!) ja pysähdyksiä. Palkitsin Jentsiä pari kertaa leipäpalalla, jotta sain sen kiinnostuksen pysymään ja jotta siitä olisi mukavaa tehdä näitä juttuja.

Kiipesin selkään ja aloin tehdä pysähdyksiä pitkien sivujen keskellä, ja voltit lyhyillä sivuilla. Jenta ei aluksi niin herkästi pysähtynyt kuin normaalisti, mutta herkistyi kyllä loppua kohden.
Ravia otettiin pääty-ympyrällä, niin että aina parin ympyrän jälkeen vaihdettiin suunta siirtymällä toiselle ympyrälle. Lentsikka kyttäili vähän aluksi toista päätyä siinä keskiympyrällä mennessä, mutta lopulta ei enää välittänyt yhtään kyttäillä, vaan kulki tosi hianosti!

Vasen laukka otettiin pääty-ympyrällä, mutta jossainvaiheessa Jentsi olisi mieluummin keskittynyt sinkoilemaan ja kyttäilemään, joten siirryttiin sitten keskiympyrälle katsomaan josko sujuisi paremmin. Sain sitten laukattua pari ympyrää suht hyvin, ja se riitti siihen suuntaan.
Oikeaan kierrokseen otettiin laukka suoraan siinä keskiympyrällä, meni todella hyvin! Lopuksi vielä vähän ravia noilla ympyränvaihdoksilla, Jenta oli kivsu. Poni kulki tänään kyllä tosi hyvin oikeinpäin noilla kuolaimettomillakin.

Oli tosi kiva ratsastuskerta, musiikki soi taustalla ja varmaankin osittain sen ansiosta jaksoin ratsastaa ihan kokonaisen tunnin. Uskon, että molemmat tykkäsimme varmaankin yhtä paljon tästä kerrasta, ps. paras poni♥



2 kommenttia:

  1. Mukava kuulla että ratsastus sujui hyvin, mutta saako kysyä miks musiikki soi? :D
    Äää älä oo aina noin nätti :--)
    -Viltsu
    Oli hauskan kuulosta et hevonen on kuuntelemassa musiikkia XD mutta niin, kyllähän useemmat eläimet tykkää..

    VastaaPoista
  2. Viltsu - yks Veera oli ollu ratsastamassa maneesissa ja vieny sinne radion, niin sen takia soi musa :)
    Ja enhän mä ikinä ;c
    Kiitos kommentista! :3

    VastaaPoista

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)