lauantai 14. tammikuuta 2017

Estetunti Mallalla

Keskiviikkona oli estetunti ja minulla olikin tuttuun tapaan Malla.
Sain Mallan alusta alkaen jo liikkumaan suhteellisen kivasti ja reippaasti, ilman että tarvitsi koko ajan pyytää eteenpäin.

Aluksi verryteltiin menemällä kavaletteja kaarevalla uralla (ikäänkuin loivaa kiemuraa, mutta ei niin loivana. Ensiksi käynnissä ja sitten ravissa. Mallan kanssa tehtävä onnistui ihan hyvin.
Otettiin laukkaa pääty-ympyröillä kevyessä istunnassa, Malla laukkasi hyvässä tahdissa.
IMG_7438

Varsinaiset hyppelöt aloitettiin jumppasarjalla. C-päädystä katsoen jumppasarjassa oli ensimmäisenä puomi, sitten kaksi ristikkoa. Lähestyttiin esteitä ravissa ensimmäiset kaksi kertaa. Mallalle piti antaa paljon tilaa venyttää itseään, toisin sanoen olla itse riittävän pystyssä, jotta selällä on vapautta ja antaa ohjaa, jotta kaula voi venyä. Malla hoiti jumppasarjan oikein hyvin.
Sitten mentiin jumppasarjaa laukkalähestymisellä. Mentiin hyvässä rytmissä Mallan kanssa, joten sujui ilman sen kummallisempia juttuja.
Tultiin jumppasarjaa myös toisesta suunnasta, joten puomi tuli siis hevosille yllätyksenä ollessaan esteiden takana, eikä edessä kuten yleensä. Malla ei puomista juurikaan yllättynyt eikä se vaikuttanut negatiivisesti tehtävän onnistumiseen.
15992221_1252194884875280_1056137465_o

Varsinainen tehtävä alkoi siitä, että hypättiin oikeassa kierroksessa pitkällä sivulla oleva este ja siitä piti kääntää kaarevasti kavaletille, ja jatkaa siitä kulmaan. Suunta vaihtui ja vasemmassa kierroksessa siis toinen samalla pitkällä sivulla oleva este ja sieltä taas kaarevasti kavaletille. Jälleen vaihtui suunta ja oikeassa kierroksessa hypättiin uudestaan pitkällä sivulla olevat esteet.
Suoriuduttiin tehtävästä hyvin, Malla oli oikein reipas. Aluksi ei menty kulmiin, vaan oikaistiin, ja siitä opettaja huomauttikin. Seuraavalla kerralla päästiin kulmiinkin hyvin, opettaja huomautti vain siitä, että kavalettien kaarteet olisivat saaneet olla kaarevammat, mutta pieni poni suoritti ne ketterästi noinkin.
Malla oli kyllä oikein kiva tälläkin estetunnilla. Hyppäsi varmasti ja vikkelästi kuten yleensäkin. Poni ei myöskään säikkynyt mitään, vaikka oli kova tuuli, mikä aiheutti ääniä ja kolinaa, jotka kuuluivat maneesiin.
rata
16106578_1252194784875290_291242675_o

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Oli kyllä! Pidän siitä, että aina on monipuoliset tehtävät, joissa harjoitellaan eri asioita :)

      Poista

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)