perjantai 6. tammikuuta 2017

Koulutunnit Röllillä ja Mallalla (video)

Maanantaina 2.1.2017 oltiin Kazzun kanssa irtotunnilla Cavallossa. Minä sain ratsukseni Röllin (jee!) ja Katriina Tupsun. Tältä tunnilta saattekin katseltavaksi videon, koska Niina oli kuvaamassa. Malla-tunnilta nappasin pari pysäytyskuvaa videolta.

Tunnin tehtävänä oli väistättää peräpäätä keskihalkaisijalla. Reitillä oli puomit merkkinä, ja niiden jälkeen siis väistätettiin. Väistätyksien jälkeen jatkettiin aina vuoroin vasempaan kierrokseen ja vuoroin oikeaan. Väistätykset sujuivat minulta ihan hyvin, tosin aluksi vauhti hiipui liiakseenkin. Piti siis ratsastaa enemmän eteen ja sainkin sen toteutettua. Väistätyksistä jäi kyllä hyvä ja onnistunut fiilis.
Minulla oli vähän ongelmia ohjien kanssa, sillä jostain syystä ne muistuttivat pyykkinaruja eivätkä ohjia, jotka olisivat tasaisella ja hyvällä tuntumalla. Opettajakin huomautti asiasta ja näkyyhän se videollakin selvästi. Rölli menikin suurimman osan ajasta vähän pidempänä kuin yleensä, johtuen mm. puutteellisesta tuntumasta.
Alkutunnista Rölli oli hämmästyttävän energinen, pysähdyksissä kuopi etujalallaan, kun ei olisi malttanut seistä! Tasaantui kuitenkin omaksi itsekseen tunnin edetessä.
15902442_1245885612172874_452294186_o


IMG_7541


Keskiviikkona 4.1. jatkuivat vakiotunnit ja olikin viimeinen koulutunti ennen estejakson alkua. Yllätyksekseni minulle oli laitettu Malla. Ihan sai hetken miettiä, että oliko nyt varmasti vielä koulua. Tämä oli siis ensimmäinen kertani kun menin koulutunnin Mallalla, estetunneilla se onkin lähes vakioratsuni. Vähän ehkä hirvitti, koska Malla on yleensä estetunneillakin aluksi kovin hidas ja laiska, mutta innostuu esteistä. Entäs nyt, kun esteosuutta ei tulekaan? Onko koko tunti rankkaa eteenpäin ratsastusta?
Malla olikin normaalia reippaampi jo alusta asti, vaikkei kuitenkaan reipas verrattuna johonkin muihin hevosiin. Kuitenkaan sitä ei tarvinnut koko ajan pyytää menemään reippaammin. Mallan ravi tuntui ihan shetlanninponin tikitykseltä, mutta loppua kohden askelkin piteni.
mallakäynti

Tehtiin lävistäjiä M-E ja H-B, toisella lävistäjällä tehtiin väistätyksiä, ensiksi käynnissä ja sitten ravissa. Mallan kanssa oli vähän vaikeaa, koska se tykkäisi vaan tikittää pää pystyssä eli jos sen haluaa saada rennoksi, on edessä ihan erilainen työmaa verrattuna vaikkapa Rölliin, joka kulkee helposti rentona. Väistätyksissä Mallan takapäätä piti aktivoida tarvittaessa raipan avulla, ja tällä kertaa poni reagoi raippaan ehkä vähän liiankin herkästi ja lisäsi vauhtia.
Saatiin kuitenkin muutamia hyviä pätkiä, etenkin loppua kohden, kun tajusin miten ponia piti väistätyksissä ratsastaa. Rentouttakin löytyi etenkin pääty-ympyröillä pätkittäin. Tunti meni ihan ok, mutta Mallasta pidän paljon enemmän estetunneilla. Toki olisi varmasti hienoa oppia ratsastamaan Mallaa koulutunneillakin.
ravimallajp (2)


Tähän loppuun vielä Niinan kuvaama video maanantaiselta tunnilta.

2 kommenttia:

  1. Että sulla on niin siistit avut! Mulla menee aina ihan ihme säätämiseksi laukannostoissa ja väistöissä, alan tehdä liikaa.. Mutta ihailtavaa apujenkäyttöä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia! Rölli on herkkä avuille, niin sen kanssa ei tarvitse 'liioitella'. Sinäkin varmasti vielä opit pois turhasta liioittelusta, ratsastus on siitä hyvä laji, että jokaisella meistä on aina jotain kehitettävää :)

      Poista

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)