sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Hyviä uutisia!

Hei kaikille, hengissä ollaan. Tulin nyt ilmoittamaan, että ne jotka on mukana pysynyt blogin hiljaiselonkin aikana, saavat nyt luultavasti alkaa taas lukemaan vähän aktiivisempaa blogia.

Olen nimittäin löytänyt itselleni vuokrahevosen, jota voin käydä ratsastamassa ja hoitamassa jopa näin talvella kun työharjottelussa menee myöhään ja on jo pimeää, kun pääsen tallille.

Kyseessä on 8-vuotias fwb tamma, St Sallylou eli Salli. Kävin eilen koeratsastamassa Sallilla, ja lihakset kyllä muistuttavat siitä tänäänkin kovin paljon. Sallilla on isot askeleet, paljon isommat kuin mihin olen tottunut. Harjoitusravia otin vain pari pikkupätkää, koska en yksinkertaisesti voinut istua niin pomputtavassa ravissa (melkein yhtä pomputtavaa kuin Latten Emma-hevosella!).
Tein ympyröitä ja pysähdyksiä sekä suunnan vaihtoja lävistäjällä. Aluksi en osannut oikein ratsastaa Sallia niin, että se liikkuisi rentona ja taipuisana, mutta loppuakohden parani huomattavasti. Olin kyllä ihan loppu jo varmaan siinä vaiheessa, kun olin ratsastanut 20 minuuttia, koska Sallin selässä joutui todellakin työskentelemään.
Laukkaa otin aluksi vasempaan kierrokseen, mutta en pystynyt menemään kuin pari kierrosta maneesia ja pari ympyrää, kun tuntui että jos jatkaa niin lihakset repeävät. Oikeaan kierrokseen homma toimikin jo paljon paremmin, pystyin mielestäni istumaan ihan ok hyvin alhaalla satulassa ja tein ympyröitä, joilla Salli oli kivasti asettunut ja kulki aika rentona. Laukkasin tietysti myös ihan koko uralla.
Loppuraveissa alun pää ylhäällä menosta ei ollut tietoakaan, Salli kulki letkeästi ja oikein kivasti.
Tosi nätti ja yritteliäs hevonen näin kerran perusteella. Huomenna menen uudestaan ja katsotaan, jos saisin jonkun kuvankin napattua. Olisi tarkoitus käydä maanantaisin ja torstaisin Sallilla, mutta ainakin tulevalla viikolla menen vain huomenna. Kirjoitan ratsastuksesta sitten vielä ensi viikon aikana, joten pysykää matkassa, jos kiinnostaa!

simmut

puoliks


1 kommentti:

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)