tiistai 17. helmikuuta 2015

Reipas Salli

Maanantaina olin tallilla Juhanin, Katriinan ja Juhon kanssa. Haettiin Salli ja otettiin loimet pois. Sen jälkeen harjattiin ja laitettiin tammuska ratsastuskuntoon.
Lähdettiin maneesiin, jossa ei ollut ketään sillä hetkellä. Jo alkukäynneissä Salli oli ihmeellisen reipas. Alkukäyntien jälkeen tein kolmikaaristakiemuraa ja suoristuksille pysähdykset, Salli kuunteli pidätteitä kivasti.
Sitten maneesiin tuli pari muuta ratsukkoa, joiden seassa oli hieman hankala ratsastaa, koska he tulivat koko ajan jostain eteen. Tein ravissa ympyröitä ja menin myös suorilla. Salli ei taas aluksi oikein meinannut millään rentoutua, vaan halusi kaahottaa kamelina. Jossain vaiheessa annoin vapaat ohjat ja sen jälkeen kun aloitin käyntityöskentelyn taas, Salli olikin heti rennosti kuulolla.

Ravissa tein ympyräkahdeksikkoa, jossa Salli rupesi usein kiirehtimään suunnanvaihtovaiheessa.
Otin ensiksi laukkaa vasempaan kierrokseen, laukkasin koko uraa ja päätyihin ympyrät. Salli oli erittäin meno päällä, kuitenkin laukan ylläpitäminen vaati vähän työtä, mutta sitten kun oli tarkoitus siirtyä ravin kautta käyntiin, jäätiinkin mieluummin raviin. Siinä sai odotella, että neiti suvaitsisi reagoida pidätyksiin.
Oikeaan kierrokseen tein aluksi pääty-ympyrällä siirtymisiä: käynti-pysähdys-käynti, ravi-käynti-ravi. Lopulta Salli alkoikin reagoida ja hiljentää heti kun pitikin. Kun jarrut oli kunnossa, nostin oikean laukan ja laukkasin ympyrällä. Oikeaan kierrokseen laukat sujuivatkin todella mallikkaasti, hyvässä tahdissa ja yhteisymmärryksessä. Loppuravit ja käynnit, sekä kehut ponille ja takaisin talliin.
Tallissa Salli sai vähän porkkanaa ja harjauksen. Sen jälkeen loimitettiin poni ja vietiin se takaisin pihalle. Oli oikein kiva tallipäivä parhaassa seurassa, ratsastuskuvista kiitokset Kazzulle!


IMG_1936

IMG_1937

IMG_1950

IMG_1951

IMG_1954

IMG_1967

IMG_1970

IMG_1985

IMG_1990

IMG_1997


4 kommenttia:

  1. Uudestaan taas x) Ja toi porkkana tossa kuvassa :D :D mut mut hyvin menitte! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin! Ja joo se on hauska XD kiitos kiitos (:

      Poista
  2. Mistä tallilta nuo on? näyttää tosi tutulta mutta en oo varma.. =)

    VastaaPoista

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)