tiistai 17. helmikuuta 2015

Reipas Salli

Maanantaina olin tallilla Juhanin, Katriinan ja Juhon kanssa. Haettiin Salli ja otettiin loimet pois. Sen jälkeen harjattiin ja laitettiin tammuska ratsastuskuntoon.
Lähdettiin maneesiin, jossa ei ollut ketään sillä hetkellä. Jo alkukäynneissä Salli oli ihmeellisen reipas. Alkukäyntien jälkeen tein kolmikaaristakiemuraa ja suoristuksille pysähdykset, Salli kuunteli pidätteitä kivasti.
Sitten maneesiin tuli pari muuta ratsukkoa, joiden seassa oli hieman hankala ratsastaa, koska he tulivat koko ajan jostain eteen. Tein ravissa ympyröitä ja menin myös suorilla. Salli ei taas aluksi oikein meinannut millään rentoutua, vaan halusi kaahottaa kamelina. Jossain vaiheessa annoin vapaat ohjat ja sen jälkeen kun aloitin käyntityöskentelyn taas, Salli olikin heti rennosti kuulolla.

Ravissa tein ympyräkahdeksikkoa, jossa Salli rupesi usein kiirehtimään suunnanvaihtovaiheessa.
Otin ensiksi laukkaa vasempaan kierrokseen, laukkasin koko uraa ja päätyihin ympyrät. Salli oli erittäin meno päällä, kuitenkin laukan ylläpitäminen vaati vähän työtä, mutta sitten kun oli tarkoitus siirtyä ravin kautta käyntiin, jäätiinkin mieluummin raviin. Siinä sai odotella, että neiti suvaitsisi reagoida pidätyksiin.
Oikeaan kierrokseen tein aluksi pääty-ympyrällä siirtymisiä: käynti-pysähdys-käynti, ravi-käynti-ravi. Lopulta Salli alkoikin reagoida ja hiljentää heti kun pitikin. Kun jarrut oli kunnossa, nostin oikean laukan ja laukkasin ympyrällä. Oikeaan kierrokseen laukat sujuivatkin todella mallikkaasti, hyvässä tahdissa ja yhteisymmärryksessä. Loppuravit ja käynnit, sekä kehut ponille ja takaisin talliin.
Tallissa Salli sai vähän porkkanaa ja harjauksen. Sen jälkeen loimitettiin poni ja vietiin se takaisin pihalle. Oli oikein kiva tallipäivä parhaassa seurassa, ratsastuskuvista kiitokset Kazzulle!


IMG_1936

IMG_1937

IMG_1950

IMG_1951

IMG_1954

IMG_1967

IMG_1970

IMG_1985

IMG_1990

IMG_1997


maanantai 9. helmikuuta 2015

Ensimmäinen vuokrauskerta

Tänään mulla olikin koulua, oli tosi jees, koska oli niin rentoa. Koko koulupäivän olin fb'ssä ja luin blogeja, ja päästiinkin jo 14.45 mitä luksusta! Huomenna tosin palu karuun arkeen ja takaisin työharjotteluun. Mutta onneksi lomakin on ihan nurkan takana jo.

Sitten varsinaiseen aiheeseen eli tallilla käymiseen. Yllätyksekseni sainkin Kazzun mukaan tallille, ja se oli kyllä tosi hyvä, niin ei tarvinnut olla aivan yksin (kun en ketään kyseiseltä tallilta ennestään tunne). Aluksi haettiin Salli aitauksesta ja laitettiin pesupaikalla, jossa harjattiin ja varustoitiin se.
Kun Salli oli valmiina, lähdettiin maneesiin. Alkukäyntien jälkeen tein käynnissä ympyröitä ja pysähdyksiä.
Ravissa tein ympyröitä ja suunnan vaihtoja, koitin myös ratsastaa Sallia reippaammaksi ja toisaalta rennoksi ja taipuisaksi. Salli punki vähän ulkopohjetta vastaan erityisesti vasemmassa kierroksessa. Kun olin jonkin aikaa ratsastanut ravia, Salli alkoi jo rentoutua ja toimia erittäin kivasti. Hyvien ravailujen jälkeen Salli oli käynnissäkin erittäin kiva ratsastaa ja kulki hyvässä muodossa. Laukat otin ympyrällä ja puolikkaalla maneesilla, ja ne sujuivat tänään molempiin kierroksiin hyvin, oikeaan Sallia sai pyytää vähän enemmän eteen.
Olin tähän ratsastuskertaan tyytyväinen, Salli on hieno hevonen ja uskon entistä vahvemmin, että meidän yhteistyö paranee kerta kerralta.

Ratsastuksen jälkeen vietiin Salli takaisin pesupaikalle ja hoidettiin se pois. Sitten Salli pääsi takaisin pihalle (asuu pihatossa). Tämän jälkeen vietiin vielä loput tavarat paikoilleen ja lähdettiin Kazzun kanssa kotiin.
Kuvat on pysäytetty videoilta, koska maneesissa ei saanut kuvia ja käytössä oli vain lyhyt putki, koska pitkä on lainassa, mutta pitäisi palautua minulle ennen ensi kertaa. Kuvista ja seurasta kiitos Kazzulle!
Katsotaan jos jossain vaiheessa jotain videota teen meidän menosta. (Saa kommentoida, jos täällä vielä lukijoita on)

käynti1

käynti

ravi

laukkakollaasi

sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Hyviä uutisia!

Hei kaikille, hengissä ollaan. Tulin nyt ilmoittamaan, että ne jotka on mukana pysynyt blogin hiljaiselonkin aikana, saavat nyt luultavasti alkaa taas lukemaan vähän aktiivisempaa blogia.

Olen nimittäin löytänyt itselleni vuokrahevosen, jota voin käydä ratsastamassa ja hoitamassa jopa näin talvella kun työharjottelussa menee myöhään ja on jo pimeää, kun pääsen tallille.

Kyseessä on 8-vuotias fwb tamma, St Sallylou eli Salli. Kävin eilen koeratsastamassa Sallilla, ja lihakset kyllä muistuttavat siitä tänäänkin kovin paljon. Sallilla on isot askeleet, paljon isommat kuin mihin olen tottunut. Harjoitusravia otin vain pari pikkupätkää, koska en yksinkertaisesti voinut istua niin pomputtavassa ravissa (melkein yhtä pomputtavaa kuin Latten Emma-hevosella!).
Tein ympyröitä ja pysähdyksiä sekä suunnan vaihtoja lävistäjällä. Aluksi en osannut oikein ratsastaa Sallia niin, että se liikkuisi rentona ja taipuisana, mutta loppuakohden parani huomattavasti. Olin kyllä ihan loppu jo varmaan siinä vaiheessa, kun olin ratsastanut 20 minuuttia, koska Sallin selässä joutui todellakin työskentelemään.
Laukkaa otin aluksi vasempaan kierrokseen, mutta en pystynyt menemään kuin pari kierrosta maneesia ja pari ympyrää, kun tuntui että jos jatkaa niin lihakset repeävät. Oikeaan kierrokseen homma toimikin jo paljon paremmin, pystyin mielestäni istumaan ihan ok hyvin alhaalla satulassa ja tein ympyröitä, joilla Salli oli kivasti asettunut ja kulki aika rentona. Laukkasin tietysti myös ihan koko uralla.
Loppuraveissa alun pää ylhäällä menosta ei ollut tietoakaan, Salli kulki letkeästi ja oikein kivasti.
Tosi nätti ja yritteliäs hevonen näin kerran perusteella. Huomenna menen uudestaan ja katsotaan, jos saisin jonkun kuvankin napattua. Olisi tarkoitus käydä maanantaisin ja torstaisin Sallilla, mutta ainakin tulevalla viikolla menen vain huomenna. Kirjoitan ratsastuksesta sitten vielä ensi viikon aikana, joten pysykää matkassa, jos kiinnostaa!

simmut

puoliks