tiistai 13. marraskuuta 2012

Jentailua + vähän muutakin höpinää


Moikka!

Täällä taas ja tällä kertaa saatte kuulla vähän heppailujuttujakin :)
Elikkä siis tänään menin tallille hieman kello 13 jälkeen. Tallille tulo on aina lähes yhtä ihanaa; tuntee vapautuneensa mm. koulun kahleista.
Tällä kertaa kyllä tunsin olevani vieläkin aivan pihalla, kujalla, eksynyt ja irtaantunut itsestäni (mutten hyvällä tavalla).
Kuitenkin, jo siinä vaiheessa kun näin Jentan, joka oli ottanut ihanan mutakuorrutteen piristyin, enkä voinut kuin hymyillä! Lempeästi nauroin ponille, kun mietin tulevaa harjausurakkaa.
Jenta on vaan niin ihana, nyt kun se on vielä kovin pehmeäkin, ihan kuin nalle :3

Tiesin, etten jaksaisi vääntää koulua. En pystyisi panostamaan ja miettimään. Tarvitsin tauon ajattelusta, ja mikäpä sen parempi keino kuin viilettää täysiä hevosella! Maastoon ei kyllä menty pienen liukkauden ja muidenkin syiden takia, mutta kylläpä Jentalta onnistuu kovaa meneminen maneesissakin.

Käynnissä kiemurreltiin ja vaihdettiin suuntaa, tehtiin myös parit pysähdykset. Ravattiin uria pitkin, niin että toinen pitkäsivu kevennyksessä ja toinen kevyessä istunnassa.
Mukaan otettiin pari volttiakin silloin tällöin, ihan vaan kuulolla olemisen varmistamiseksi.

Jenta pääsi mukaan juoneen tosi nopeasti ja ottikin laukalle ihan itsestään sillä kevyt istunta uralla. Oikeastihan ei saa lähteä laukkaan ilman ratsastajan lupaa ja plääplää, mutta tällä kertaa oli tarkoitus pitää hauskaa ja nimenomaan tuulettaa, joten hymyilin kyydissä ja kyyneleet valuivat silmistä ilman iskiessä vasten kasvoja.
Jossain vaiheessa otin sitten molemmat laukat, ihan tarkoituksella ja mentiin koko maneesia, oikeassa kierroksessa Jenta innostui oikein kovasti ja pötki hyvin kovaa. Mutkat suoriks ja suorat mutkiks, vähän joo pelotti kulmissa että mennään nurin, muttei pidä jättää jotakin tekemättä pelon takia (varsinkin jos asia on tämmöinen, että pelko on lähes aiheeton).

Ei meillä mennyt kuin puoli tuntia, ponin perusteellinen harjaus ja sitten ansaitusti pihalle syömään! (porkkanien saattelemana, tietenkin!). Ainiin karsinassakin Jenta oli oikein kiva, ja katseli paljon mitä touhuilen (korvat hörössä!). Kylläpä tuo hamusi hiuksianikin ja antoi pusuja♥

Laitan nyt muutaman kuvan, jotka tosin eivät ole tältä päivältä.
Neiti halusi hypätä ;)


---------------------------------------------------------------------------------------
Tässä vielä banneri Tarulle (klikkaamalla nimeä pääsee blogiin) :)
Tosin tein kivan kämmin ja olin jo pari tuntia vääntänyt tuota, ennenkuin huomasin, mutta olkoon nyt tuollainen!

2 kommenttia:

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)