torstai 8. syyskuuta 2016

Kireät reidet ratsastustunnilla

Olin eilen ratsastustunnilla ja menin tälläkin kertaa Röllillä, ja sehän minulle hyvin sopikin.
Rölli oli ollut jo yhdellä tunnilla ennen, mutta harjasin sitä kuitenkin.

Tehtiin neliömäistä kahdeksikkoa ensiksi ravissa, niin että joka toinen kerta mentiin c-päätyä kohti vasemmassa kierroksessa ja joka toinen kerta a-päätyä kohti oikeassa kierroksessa. Päätyihin tehtiin ympyrät.
Muutettiin tehtävää niin, että nostettiin laukka puomien välissä (joka toinen oikea ja joka toinen vasen), laukattiin ympyrä päätyyn ja sitten harjoitusravia. Rölli oli nostoissa todella hyvä, nosti herkästi heti pyynnöstä, laukka myös pysyi yllä hyvin.
14273406_1111088525652584_236930474_o
malli

Sitten alettiin mennä avoa vasempaan kierrokseen niin, että tehtiin P'ssä voltti ja uralla avotaivutusta, ensiksi käynnissä. Rölli ei oikein meinannut taipua, se vaan taivutti kaulaa liikaakin, joten sain ohjeeksi pitää raippaa oikean lavan päällä, jotta se tajuaisi taipua. Raippa auttoikin, ja saatiin ihan kivojakin pätkiä, samoiten ravissa. Kuitenkaan ei sujunut nyt niin hyvin, kuin silloin ekalla kerralla, kun menin Röllillä ja tehtiin avoja.
Oikeaan kierrokseen samaa, mutta voltti tehtiin V'ssä. Tämäkin kierros sujui aikalailla samoin kuin vasen, en ollut kovin tyytyväinen omaan ratsastukseeni tällä kertaa tässä tehtävässä.
IMG_5538

Palattiin neliökahdeksikkoon ja alettiin tulla laukkoja, niin että C'ssä nostettiin oikea laukka, laukattiin puomien välistä eli kierros vaihtui vasemmaksi, mutta jatkettiin vastalaukkaa eli laukan piti pysyä oikeana A-kirjaimeen asti. Rölli ei oikein hyvin pyörittänyt vastalaukkaa, ja sitä sai pyytää eteenpäin ettei se tiputtaisi raville tai vaihtaisi. Saatiin kuitenkin ihan hyvät laukat, eikä kertaakaan tullut mitään rikettä.
Sitten vaihdettiin suuntaa eli A'ssa vasen laukka, puomien välistä, oikea kierros, C'hen asti vastalaukkaa. Rölli oli tosi täsmällinen ja hyvä taas nostoissa, ja pyöritti hyvin niin kauan kuin mentiin myötälaukkaa, mutta tässäkään kierroksessa vastalaukka ei ollut niin laadukasta. Onnistui tähänkin suuntaan ilman rikkeitä.
Mulla oli jotenkin tosi kireät reidet, joten se vaikeutti istuntaa ja ärsytti suunnattomasti, kun en saanut tilannetta paremmaksi. Tehtävät sujui siitäkin huolimatta.

Seuraavat neljä kertaa meillä onkin estetunteja!
14248061_1111088605652576_529954226_o

14285187_1111090868985683_2073784129_o

2 kommenttia:

  1. Sulla on tosi kiva blogi! Kirjoitat hyvin! :)

    kakskorvaa.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia, käyn katsomassa blogiasi myös :)

      Poista

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)