keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Super Tara

Tulin nyt kirjoittelemaan kahdesta viime ratsastuskerrasta. Uusia kuvia ei kuitenkaan ole, joten käytän niitä Katriinan kuvaamia ja paria oma ottamaanikin.
Viime viikon torstaina olin tallilla, aluksi ei oikein tiedetty missä mennään, mutta päädyttiin menemään pihatiellä, koska kentän vieressä oli hakettaja, josta lähti kauhea meteli. 
Laitettiin pihalle puomeja, joita menin käynnissä ja ajateltiin kokeilla mennä "estettä" pitkästä aikaa, joten pystytettiin kavaletti näin aluksi. 

Ensiksi menin piharingillä käynnit, ja sitten siirryin pihatielle ottamaan ravia. Ravattiin ihan pihalle asti, käynti pihassa, puomit, ja ringiltä takaisin tielle. 
Tara oli oikein kiva ja rento jo alusta asti. Ravissa oli sopivan reipas, ei liian kaahaileva eikä myöskään hidas, kuunteli apuja oikein hyvin. 
Otin laukkaa pihatien päästä ja ennen pihaa siirtyminen raviin ja ravissa kavaletti. Laukka sujui oikein kivasti, ja oli juuri sopiva tempo, jota pystyi hyvin säätelemään. Päästiin jo ensimmäisellä yrittämällä kavaletti puhtaasti. Tara jopa alkoi vähän innostua asiasta, ja nostikin laukan aina hetki ennen kavalettia. Pari pudostusta tuli, mutta puhtaitakin suorituksia, ja puhtaaseen lopetettiinkin tietysti. 
Oli kyllä todella onnistunut kerta.

IMG_3590

IMG_3595

IMG_3664

Eilen oli taas tallipäivä, ja tällä kertaa päästiinkin kentälle. Heti kun otin ohjat käteen, Tara alkoi kulkea oikeinpäin. Tehtiin ympyrät päädyissä, ja pysähdyksiä sivuilla. Tarpsu taipui hyvin, ja pysähtyikin pyynnöstä. 
Ravissa huomasi jälleen selvästi, että vasen kierros on vaikeampi, Tara kulki ihan ulospäin asettuneena ja oikoi sekä meni uran sisäpuolella. Oikeaan kierrokseen ravi sujui todella hyvin, neiti taipui, ja oli kuten pitääkin. Vähän sai kyllä välillä pyytää etenemään. 

Kokeiltiin laukkaa oikeaan kierrokseen, ensimmäinen nostoyritys oli kuten edellisilläkin kenttäily kerroilla, vähän joku pikku pukkipomppu tuli, ja sitten Tara pompsahteli pari askelta ja pienensi koko ajan. 
Ajattelin, ettei tällä kerralla kovin hyvää pätkää välttämättä edes saada. Saatiin kuitenkin tähän mennessä paras pätkä laukkaa (kentällä siis, maastossa ei ongelmia), Tara nosti, meni melkein koko sivun mitan ihan puhdasta laukkaa, ilman pomppuja tai pienentelyä, tosi hyvä!
Oltiin oikein ylpeitä omistajan kanssa, ja neiti saikin paljon kehuja, ja laukkaharjoittelu lopetettiin tuohon pätkään tältä kerralta.
Työskentelin sitten vielä ravissa, vasempaan tehden ympyröitä ja taivutellen niillä. Oikeaan kierrokseen ihan uraa pitkin ja kulmiin voltteja. Loppukäynnit ja poni takaisin talliin. 
Tara oli oikein hieno jälleen.

eeti

taraeeti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)