keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Huippuhevosia!


Moi!
Olin eilen tallilla, ja kuten yleensäkin, haettiin ensiksi hevoset sisälle. Harjattiin ja varustoitiin Tara ja sitten lähdin laitumen poikki hiekkatielle. Aluksi käynnissä asetuksia ja pysähdyksiä, meni hyvin, vaikka aluksi Tara ei millään taaskaan olisi malttanut seistä paikoillaan, mutta lopulta seisoi paikoillaan ilman mitään ongelmia.
Ravissa Tara kulki jo kivan rentona ja rauhallisena, oli oikein miellyttävä. Ravissa keskityin omaan asentooni, että keventäisin suoraan ylöspäin enkä etukenoon, harjoitusravissa taas siihen että istuisin ryhdikkäänä ja pomppimatta.

Nostin laukan ja Tara tuntui ihmeen rauhalliselta, joten laukkasin lähes koko tien pätkän (yleensä noin puolet siitä, koska vauhti kiihtyy ja Tara alkaa viskellä päätään/hyppiä johonkin jne). Puoleen väliin menin perusistunnassa ja loppupuolen kevyessä istunnassa. Ravin kautta käyntiin ja pysähdys tien päässä ja uudestaan laukkaan. Oli kyllä ihan mahtava tunne, kun pystyi nauttimaan laukasta eikä tarvinnut koko ajan olla valppaana ja tosi tarkkana, että milloin tulee sivuloikka tai äkkipysähdys. Tara myöskin laukkasi hitaammin kuin yleensä eli ei kaahottanut ollenkaan, en voinut muuta kuin hymyillä leveästi laukatessani kauniissa maisemissa arabilla. Sellaisestahan olin pienenäkin jo haaveillut. Tunsin niin vahvasti, että oon elossa, kuulun hevosen selkään.
Tarpsu sai kovasti kehuja jokaisen laukkapätkän jälkeen, ja lähdettiinkin sitten takaisin pihatielle. Pihatiellä otin vielä parit ravipätkät, joissa neiti oli oikein hieno ja rento, kantoi itsensä hyvin.

Loppukäynnit piharingillä ja pihatiellä, sitten hoidettiin Tara pois, ja aloin harjaamaan Eetiä sillä välin, kun omistaja meni sanomaan miehelleen, että tulee auttamaan ohjasajokoulutuksessa.
Kun Eeti oli harjattu, otin sen käytävälle ja pidin kiinni, kun omistaja valjasti ponin.
Mentiin taas niin, että minä ja omistajan mies talutettiin naruista sivuilta ja omistaja ohjasajoi. Mentiin piharinkiä, tehtiin voltteja ja pysähdyksiä. Eeti ei olisi malttanut aina seistä paikoillaan pysähdyksissä, mutta seisoi kuitenkin kun muistuteltiin ettei lähdetä ilman käskyä.

Ihan mahtavia heppasia taas molemmat!

katsoo

IMG_2422

IMG_2408

IMG_2418

IMG_2416


Huomenna minulla on ratsastustunti Sailan tallilla, saapa nähdä tulenko siitä kirjoittelemaan joku päivä. Kohta alkaa kesäloma, ja olen menossa Lattellekin, joten sieltäkin varmasti jotain materiaalia heppailusta saa.
Blogi on luultavasti aika pitkälti kesällä tauolla, koska suunnitelmissa ei ole olla kotona, vaan pohjanmaalla suurimmaksi osaksi. Mun kuulumisia voi seurata kuitenkin esim. instagramissa nimellä pandariinikakku, tai voi kysellä askissa.

IMG_2401

IMG_2394

IMG_2381

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)