keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Sun täytyy nousta ettet unohdukseen katoa


Terppa! Tulihan se talvi vihdoin, ainakin ulkona on niin kylmä, että tunnustan miettineeni tänäänkin useampaan otteeseen "jos helvetissä olis kylmä, ni se tuntuis tältä". Vaikka ei kai tuolla vielä edes kovin kylmää ole, alle -20 pakkasastetta.

Jentan kanssa ollaan saatu palata takaisin normaaliin liikuntaan. Sunnuntaina ratsastin semmoset 40-50min, paljon siirtymisiä ja ympyräkahdeksikkoa. Jenta oli tosi reipas ja hitaampia vaihteita ei oikein meinannut löytyä. Pari kertaa se sinkoili jotain omiaan.
Laukka otettiin keskiympyrällä ja tavoitteena oli vaan saada poni kuuntelemaan ja laukkaamaan rauhallisesti. Vauhtia oli silti yli oman tarpeen, mutta ainakaan ponittaja ei sähläillyt mitään sen enempää.

IMG_5502

Maanantaina ratsastin ihan kokonaisen tunnin. Paljon taas siirtymisiä, että poni malttaisi kuunnella ja ei olisi niin kiireellinen. Kolmikaarista kiemuraa tehtiin niin, että aina siellä suoristuksen kohdalla siirtyminen, käynnistä pysähdykseen ja ravista käyntiin. Pitkän sivun keskelle voltti ja taivuttelua ja asettelua, Jentsi on vielä kovin jäykkä.
Laukka taas keskiympyrällä, parit siirtymiset siinäkin.

keulii

Tänään vähän epäilytti, kun maneesissa oli muitakin ja Jentsi on viimeaikoina varsinkin saanut sätkyjä, jos on ollut toisia samaan aikaan.
Tein voltteja, ympyröitä ja siirtymisiä. Jenta kuunteli hyvin ja keskittyi olennaiseen. Oikeassa kierroksessa taipui ja asettuikin jo paremmin kuin edellisillä kerroilla. Ravissa yllätyin suuresti, kun Jenta ei lähtenyt ollenkaan kaahottamaan, vaan ravasi rauhallisesti kuunnellen pyyntöjäni, siinä ihan väkisin nousi hymy kasvoille.
Laukassakin poni oli paljon parempi, oikeassa kierroksessa meni tosi nätisti ja löytyi jarruakin tarvittaessa. Ei myöskään kaahottanut pää taivaissa. Vasemmassa kierroksessa oli vauhdikkaampi, mutta silti ihan ok.
Tästä kerrasta jäi kyllä tosi hyvä mieli, poni oli ihan mahtava! ♥
ravi

Hämmentäviä asioita on taas tapahtunut viime päivinä, mutta ei mitään, mikä ois mut kiskonu takas pohjalle (kopkop). 
Ja ainiin vielä, löydyn siis instagramista nimellä Pandariinikakku ja kikistä nimellä Pandyww. Instaan laittelen kuvia melko aktiivisesti ja jotkut kuvat kyllä päätyvät sieltä blogiinkin, mutta ei kaikki, joten jos kiinnostaa niin siellä voi myös seurailla (:
mä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)