perjantai 23. lokakuuta 2015

Syksyisiä ratsastuskuulumisia

Heippa, tiistaina olin ratsastamassa Taralla. Mentiin taas samallalailla, kun edellisillä kerroilla, eli monipuolisesti. Pihatiellä maastoilua, pihalla puomeja ja estettä, lopuksi kentälle kouluilemaan.
Tara oli tälläkin kertaa vähän protestoiva jalkaa tai äänellä annettua eteenpäin pyyntöä kohtaan. Pihatiellä Tarpsu oli oikein reipas, sai pyytää menemään vähän rauhallisemmin. Piharingillä Tara yritti aina pysähtyä ja hidasteli tallin ohituksessa, taisi olla sitä mieltä, että riittää työt.
Estettä oli siis jälleen korotettu viime kerrasta, aluksi otin ravilähestymisellä, tuli kolautus, mutta puomi ei pudonnut. Toisella kertaa lähestyttiin laukassa ja päästiinkin puhtaasti yli.
Kentällä tein ympyröitä ja pysähdyksiä taas kerran. Tara meni ihan kivasti, tosin välillä hidasteli ja välillä meni sopivan reippaasti, eli tempo ei oikein pysynyt samana itsestään. Ravissa Tarpsu oli oikein kivan rento ja taipuisa. Ensimmäinen laukannosto meni huonosti, kuten jo arvattiinkin. Tai no, nostihan neiti heti pyynnöstä, mutta alkoi vaan pomppia kentän keskemmälle päin ja minne sattuu. Toinen yritys yllätti jälleen minut ja omistajan positiivisesti, mentiin hallitusti puoli kenttää laukassa, oli kyllä mahtava tunne!

IMG_4195

IMG_4192

Eilen olin Robinin luona, Katriina oli mukanani seurana ja kuvaamassa, tosin tihutteli ja satoi koko ratsastuksen ajan, joten pystyi ottamaan vain alusta muutaman kuvan.
Ropsu oli nätisti hoitaessakin tällä kertaa, ei riuhtonut kavioita putsatessakaan. Ratsastaessa oli löntys, niinkuin sillä tapana onkin. Täytyi siis muistaa ratsastaa eteenpäin, käyttää jalkaa tehokkaasti, mutta ei kokoajan eikä missään nimessä jäädä kiinni pohkeella. Aluksi mulla oli nappulat ihan hukassa, Robin meni ihan kamelina, mutta kun löysin oikean tavan ratsastaa, niin sujuikin tosi mukavasti, Ropsu oli rento ja muotokin oli hyvä. Robin reagoi pohkeeseen muutamasti tällä kertaa enemmänkin lähtemällä sivulle päin eikä niinkään eteen, mutta useimmiten saatiin ihan toivottu reaktio eli reippaammasti eteenpäin.
Tein kolmikaarista kiemuraa, ympyräkahdeksikkoa, pääty-ympyröitä ja siirtymisiä. Ravi-käynti-ravi siirtymisissä Ropsu oli ensiksi hidas reagoimaan, kun ravia pyysi käynnin jälkeen, mutta parani kokoajan toistojen myötä. Käyntiin siirtymisissä ei kyllä ollut mitään ongelmia.
Laukka nousi tällä kertaa hyvin molempiin suuntiin, tosin oikeassa kierroksessä mulla oli vähän vaikeuksia saada laukka ylläpidettyä kaarteissa. Vasen kierros sujui paremmin, ja sain laukan jatkumaan kulmienkin ohi. Suorilla Ropsu meni hyvässä tahdissa.
Sitten loppuravien ja -käyntien kautta talliin.
Kiitos kivasta päivästä, seurasta ja kuvista Kazzulle!

IMG_4215

IMG_4219

IMG_4221

IMG_4224

IMG_4225

IMG_4232

IMG_4233

6 kommenttia:

  1. Näytät pieneltä Ropsun selässä x3 ja ja oli kivaa! :) Ja älä unohda mikä päivä on huomenna!!!!n__n

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin näytänkin x3 oli mustakin, pian uusiksi toivottavasti! :)
      En tietty, on syntymäpäivä ja pitää herätä ajoissa ku vieraat tulee :D

      Poista
  2. joo :D Muistatko kun joskus oltiin sun synttärisukujuhlissa Niinankaa(oliko muitaki?)vaikkei meijän oikeesti pitänyt? x) Ollaan usein sukujuhlissa siellä XD Mut pidä hauskaa ja juhlistetaan uudestaa sit viikon päästä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo muistan, aika hassuu, en kyl muista oliko muita x)
      Ja joo niinpä ja juu pidän mä :D joo niin tehdäänkin x3

      Poista

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)