keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Kipeyttä ja kamuleita


Hei vaan. Blogin ulkoasu on nyt vähän muuttunut niin bannerin, sivujen kuin taustankin osalta. Tosin onhan siitäkin jo päiviä, mutta. Mitäs tykkäätte? Olisi myös mukavaa, jos viitsisitte kommentoida postauksiinkin :)

Asiasta kaljatölkkiin, tulin sitten kipeeksi. Marsi lähti sunnuntaina, ja illalla kurkkukipu yltyi, ja olo tuli nuhaiseksi ja muutenkin kuumeiseksi. Maanantaina Jenta piti vaparin, itse makasin koko päivän sängyssä hiljaa, kun kurkkua särki niin vietävästi!
Tiistaina ihana Jennyni kävi huolehtimassa Jentsistä. Harmitti kyllä, kun en nyt sitten päässyt Jennyä (ja Jentaa) näkemään, mutta kiitollinen tietty siitä, että noinkin lyhyellä varoitusajalla Jenny kävi Jentan ratsastamassa.

IMG_0162

IMG_0171

IMG_0207


IMG_0213

Tänään pääsin pitkästä aikaa (okei, 2 päivää) itse Jentailemaan. Hyvää seuraakin mulla oli mukana, nimittäin Katriina ja Niina. Jälkimmäinen tulikin meille nyt vähän pidemmäksi aikaan. Tällä hetkellä ollaan kotona, ja noi laulaa SingStaria, minä bloggaan.
Takaisin aiheeseen, ratsastin Jentalla kentällä. Sää oli ihan hyvä, aurinko ei porottanut, vettä ei satanut eikä myöskään tuullut. Tämän päivän tavoitteena oli vähän läpiratsastaa Jentaa, saada poni taipumaan, asettumaan ja kantamaan itseään oikein.
Ratsastin noin tunnin. Aluksi pyysin Jentaa liikkumaan kunnolla eteenpäin, sitten aloin tehdä päätyihin voltteja, pitkien sivujen keskelle pysähdyksiä ja peruutuksia. Poni pysähtyi tosi herkästi, ja peruuttikin pienistä avuista, joskin vähän tarmokkaammin olisi voinut pakittaa.
Jossain vaiheessa aloin taivutella Jentsiä pitkillä sivuilla, tehden keskelle voltit. Otettiin myös parit väistöt.
Loppuvaiheessa Jenta tuntuikin jo hyvältä, kulki oikeinpäin kuuliaisesti ja omalla moottorilla.

Laukkoihin olin erityisen tyytyväinen, Lentsikka laukkasi tosi rauhallisesti, eikä semmoista tikityskipityskiirelaukkaa. Tehtiin ympyräkasia, laukat vaihdettiin ravin kautta.
Tällä kertaa poni jopa malttoi siirtyä raviin heti, kun pyysin, eikä niin että "pyyntö-3 laukka-askelta-kiitoravi-honolaukka". Raviin ei tarvinnut ottaa kuin ihan hetkeksi (tai lyhyemmäksikin), ja Jenta tajusi aina nostaa sen laukan, mikä pitikin.
Jentaliini olikin tunnin jälkeen ihan hikinen, joten pääsi suihkun kautta laitumelle. Paras poni♥ (ps. kauhee hyppäilyinto!!)

IMG_0230

IMG_0227

IMG_0229

IMG_0231

IMG_0234

IMG_0235

IMG_0242

IMG_0248

IMG_0250

IMG_0261
tää on mun suosikki :33
IMG_0267

IMG_0275

Ps. oon Panda ja mun lempiharrastus on tuijottaa ponin niskaa :))
Onneksi kohta jatkuu taas ratsastustunnit, niin saa sitten opettajalta hyviä neuvoja, ja oma asento (ja taito) kehittyy! 

8 kommenttia:

  1. ihanat te :3 ja ihana uusi ulkoasu!!

    VastaaPoista
  2. nea - oi kiitos :33 ja mukava kuulla, että miellyttää! ps. Kiitos kommentista ihana n__n

    VastaaPoista
  3. Wow! Mahtava ulkoasu, ja banneri myös :3 Sä jaksat aina panostaa :----D
    Ja musta tää postaus oli vielä erityisen kiva, tekstiä & kuvia sopivasti.

    VastaaPoista
  4. Viltsu - Kiitos paljon! :3 Ja ihanaa, että tykkäsit (:

    VastaaPoista
  5. oi, kiva tää uus ulkoasu!
    ja te vaan kehitytte koko ajan lisää ja lisää, jenta on sun kanssa ihan hirmu hieno :)

    VastaaPoista
  6. essi - kiitos paljon kehuista! :33 ja ihanaa, että ulkoasu miellyttää (:

    VastaaPoista
  7. ihana tää ulkoasu! te näytätte niin hyvältä jentan ans, että näitä kuvia tykkää kattoa! ootte kehittynyt ihan hirveesti! :)<3

    VastaaPoista
  8. jomppu_ - tosi kiva kuulla, että ulkoasu on hyvä :3 Ja kiitos kehuista myös♥ (:

    VastaaPoista

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)