sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Neljäs estetunti

Keskiviikkona olin taas ratsastustunnilla ja yllättäen tämänkin kertainen ratsuni oli Malla. Koska sää oli hyvä, vaikkakin viileä, oli tuntimme kentällä. Alkuverryttelyksi tultiin kahta peräkkäin olevaa kavalettia ravissa. Malla oli aika samanlainen kuin viime kertoinakin - vähän sai pyytää eteen, mutta ei sentään tarvinnut koko aikaa huomautella.
Sitten alettiin tulla kavaletteja laukassa, niin että A'ssa nostettiin vasen laukka ja laukattiin kavalettien yli. Samaa myös oikeaan kierrokseen eli C'ssä ympyrällä laukannosto ja kavaletit laukassa, A'han vielä ympyrä. Meni ihan hyvin, Malla oli reipas ja innokas, muttei liikaa.

Lisättiin kavalettien jälkeen pystyeste, ja tultiin siis vasemmassa kierroksessa niin, että kulmasta laukannosto, laukattiin ympyrä, sitten kavaletit ja niiden perään pysty. Malla vaihtoi laukan aina kavalettien jälkeen vääräksi, joten oli vähän hankalempaa tulla pystylle, mutta ei meillä kuitenkaan mitään vaikeuksia ollut. Pystyn jälkeen täytyi vaihtaa laukka, koska Mallapalla edelleenkin oli aina väärässä laukassa.
Lisättiin okseri, joka oli toisella pitkällä sivulla (tai no uran sisäpuolella reilusti ja viistossa), joten laukka piti vaihtaa pystyn jälkeen nopeasti, jotta okseri päästiin vasemmassa laukassa. Tämäkin sujui hyvin, sain Mallan nopeasti pystyn jälkeen raviin ja nostamaan vasemman laukan uudestaan. Lähestyttiin hyvin okseria ja hypyt olivatkin onnistuneita.
DSC_0536

DSC_0540

Sitten yhdistettiin tehtävä niin, että okserin jälkeen jatkettiinkin oikeaan kierrokseen, ennen C'tä käännettiin taas sille pystylle (joka oli jo hypätty aiemmin siis vasempaan), pystyn jälkeen hypättiin vielä kavaletit. Ensiksi kun mentiin tämä koko tehtävä, Malla oli todella innokas ja vauhdikas, hypyt olivat vähän epätasaisia kun poni meni niin lujaa. Mietin jo, että tuleeko tästä nyt mitään, mutta onneksi toinen kerta sujuikin jo mallikkaasti. Tajusin pidättää Mallaa esteiden välissä, jos se paineli liian lujaa. Näinpä tahti pysyi hyvänä ja oikeat ponnistuspaikat löytyivät sopivien askeleiden myötä.
rataa

DSC_0534

Loppuraveissa poni oli tapansa mukaan reipas ja innokas, eikä olisi oikein malttanut mennä rauhassa, vaan odotti koska taas hypätään. Opettajalta sain kehuja siitä, kun uskallan pidättää esteiden väleissä, mutta kuitenkin tehdä kunnon myötäyksen hyppyyn. Lisäksi opettaja oli tyytyväinen, kun koko radan toinen kierros sujui tosi hyvin, vaikka ensimmäinen kerta olikin ollut vähän niin ja näin.

Malla oli oikein kiva ja minusta oli hyvä juttu, että sain mennä kaikki neljä estetuntia Mallalla, niin pystyi tavallaan jatkamaan siitä mihin edellisellä tunnilla jäi. Ei siis tarvinnut joka tunti opetella uutta hevosta, vaan tiesi jo millainen ratsu on kyseessä.
DSC_0537

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)