perjantai 1. huhtikuuta 2016

Maastoilua

Viime viikon keskiviikkona olin ratsastamassa Erkillä. Sää oli oikein kiva, oli aurinkoista. Kenttä oli huonossa kunnossa, joten menin maastoon (kuten otsikostakin voi päätellä).
En ollut ennen käynyt Erkillä maastossa, mutta tiesin kyllä että omistaja pääasiassa maastoilee ponilla, joten oletin ponin olevan varma menijä.
Mentiin lähimetsässä olevia polkuja pitkin, polut haarautuivat silloin tällöin ja sitten olikin edessä vaikea päätös eli se mihin suuntaan jatkaisi. Pääsin lopulta hiekkatielle (oletan näin, oli lumista), joka johti takaisin tallille. Tuolla hiekkatiellä otin parit ravi- ja laukkapätkät, muuten mentiin vain käyntiä.
Erkki oli kyllä oikein esimerkillinen ponittaja, ei kertaakaan säikkynyt, jäänyt kyttäämään tai säheltänyt muutenkaan mitään. Oli oikein kiva vain nautiskella maastoilusta, kun poni oli niin järkevä ja tasainen. Toki laukkapätkällä vauhtiakin löytyi ja jarrutusmatka oli pidemmän puoleinen, mutta käsissä pysyi kuitenkin oikein hyvin.

14

Eilen olin taas tallilla, keli oli kiva myös tällä kertaa, oli oikein aurinkoista ja lämmintä, oikeastaan olin aivan liian ylipukeutunut ja sen takia tulikin kuuma. Harjasin aluksi Erkkiä oikein kauan, kun sillä tosiaan on kova karvanlähtöaika nyt. Kun poni oli valmis, lähdettiin kentälle, koska nyt en tiennyt etukäteen missä kunnossa se on.
Kentästä oli sulanut vain yksi aika pieni alue, tai oli enemmänkin sulanut, mutta siellä oli järvi, joten pois laskuista. Hyvä alue ei kuitenkaan ollut mini, vaan siinä pystyi ihan hyvin menemään. Käynnissä tein ympyröitä, yritin keskittyä omaan asentooni oikein huolella ja muistutella itseäni ongelmakohdista ja asioista, joihin minun täytyy kiinnittää enemmän huomiota.
Erkki meni vähän makkarana etenkin vasemmassa kierroksessa, eikä ollut hyvin ulkoavuilla. Tein pohkeenväistöä, jotta saisin kuulolle paremmin.

Ravissa tein myös ympyröitä, sujui ihan hyvin. Päätin kuitenkin lähteä vielä kävelemään maastoon, koska en jaksanut niin pienellä kentällä vääntää. Mentiin samaan lähimetsään kuin keskiviikkonakin, tällä kertaa mentiin sellaista polkua, jota ei viimeksi tutkittu (tosin lopulta tämäkin haarautui ja pääsin hiekkatielle). Erkki oli tälläkin kertaa tosi fiksu ja hyväkäytöksinen!
Vein ponin pihalle vielä ratsastuksen jälkeen, kun ei ollut tullut hikeen ja oli niin hieno ilma.

15

13

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää, Jätä siis rohkeasti kommenttisi! Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Kommenttien jättäminen on myös helppoa; ei tarvitse olla rekisteröitynyt, eikä ole sanavahvistusta. :)